Gazete Emek- Rütbeleri alınan eski Emniyet Müdürü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele (KOM) Dairesi Başkanı Hanefi Avcı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu. Hanefi Avcı, Cumhurbaşkanlığına da şikayet dilekçesi yazarak inceleme yapılması çağrısında bulundu.

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve bazı emniyet görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunan Hanefi Avcı "Görevi Kötüye Kullanmak, Kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle iftira, fikir ve düşünce özgürlüğünü engellemek, Suçlamasıyla avukatım kanalı ile Ankara Savcılığına suç duyurusunda bulundum" ifadelerini kullandı. 

 

CUMHURBAŞKANLIĞI'NA ŞİKAYET DİLEKÇESİ

 

Cumhurbaşkanlığına yazdığı şikayet dilekçesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet teşkilatı hakkında Hanefi Avcı 6 madde saydı: 

 

"1-Son zamanda rütbesi alınan emekli emniyet mensuplarının; haklarında FETO mensubu olduğu iddiası ile soruşturma yapılan veya haklarında ciddi inandırıcı emareler olan kişiler değil, bakanlık ve yönetimi eleştiren kişiler olduğu, bu kişileri cezalandırmak, diğer emsallerine göz dağı vermek amacıyla FETÖ-PKK ilişkisi var diye bahaneler kullanılarak, 375 sayılı KHK dayanarak hukuka aykırı rütbe, kimlik alma, ruhsat iptali .. vb işlemlerin yapıldığı, 

 

2- Bu soruşturmaların Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bilinen yerleşik usul ve uygulamaları dışında usulsüz olarak yürütüldüğü, 

 

3-Yine Sayın İçişleri Bakanını eleştiren bazı basın mensupları hakkında soruşturmaların hukukun gerektirdiği yetkili yargı ve emniyet birimlerinden gizlenerek, Ankara’da yetkisiz yargı birimleri ve emniyet mensuplarınca, bu konularda bilenen usul ve esaslara uyulmadan, hukuka aykırı bir biçimde yapıldığı gibi belgeli hususlar olduğu, 

 

4-Basına intikal etmiş haberlere göre başka yetkili adli yargı mercilerinde soruşturmaları gereken olayları hukuka aykırı suni gerekçeler ile Ankara’ya taşıyarak dolayısı ile kolay yönlendirdiği Ankara Emniyetince soruşturma yapılmasına çalıştığı, bu tür soruşturma taleplerini karşılamayan Ankara’da görevli savcı A.T başka yere tayinin yapıldığı kamuoyunda ve basında yer almıştır. Bu durum İçişleri Bakanının yargıyı denetiminde olan polis birimi üzerinden etkilemeye çalıştığını göstermektedir. 

 

5-Yine sayın bakanın bazı büyük yolsuzluk olaylarına karışan, uyuşturucu ticareti yaptıkları dolayısı ile soruşturmaya uğrayan şüphelilerle makamında görüşmeler yaptığına dair basına yansıyan çokça fotoğrafların olduğu"

 

6-Hakkında soruşturma yürütülen bazı şüphelilerin kaçması için haber salındığı yolunda basında yer alan iddialar olduğu"

 

KAMU GÖREVİNDEN ALINSIN

 

Şikayete konu isimlerin kamu görevinden çıkarılması için izin verilmesi çağrısında bulunan Hanefi Avcı şunları yazdı: 

 

"İçişleri Bakanlığı faaliyetleriyle ile ilgili olarak yukarıda altı (6) madde halinde özetlenen vakalara bakıldığında; İçişlerinde hukuka aykırı işlemler yapan anlayışın etkin olmaya başladığına dair ciddi emareler olduğu ve bu anlayış önlenemez ise ilerde polis- istihbarat ve yargı üzerinde etkinliğini artırarak, hukuk düzenini bozan sorunlar yaratacağından, şimdiden bakanlığın çalışmaları ve işlemleri ile ilgili olarak inceleme, denetim ve soruşturma yapılması gerektiği görülmektedir."

 

AVCI'DAN ERDOĞAN'A MEKTUP

 

Hanefi Avcı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik açık bir mektup da kaleme aldı.

 

Erdoğan'a mektubunda 5 madde sayan Hanefi Avcı şunları yazdı:  

 

"1- Son zamanda rütbesi alınan emekli emniyet mensupları; haklarında FETO mensubu olduğu yolunda ciddi inandırıcı emareler olan kişiler değil, bakanlık ve yönetimi eleştiren kişiler olduğu, bu kişileri cezalandırmak, diğer emsallerine göz dağı vermek amacıyla bahanelerle hukuka aykırı rütbe, kimlik alma, ruhsat iptali işlemlerin yapıldığı, Bu soruşturmaların Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bilinen yerleşik usul ve uygulamaları dışında usulsüz olarak yürütüldüğü, 

 

2-İçişleri Bakanını eleştiren bazı basın mensupları hakkında soruşturmaların hukukun gerektirdiği yetkili yargı ve emniyet birimlerinden gizlenerek, Ankara’da yargı birimleri ve emniyet mensuplarınca, bu konularda bilenen usul ve esaslara uyulmadan, hukuka aykırı bir biçimde yapıldığına dair belgeli örnek olaylar vardır. 

 

3-Basına intikal etmiş haberlere göre başka yetkili adli yargı mercilerinde soruşturmaları gereken olayları hukuka aykırı olarak yetkili olmayan Ankara’ya taşıyarak dolayısı ile kolay yönlendirdiği emniyet birimlerince soruşturma yapılmasına çalıştığı, bu taleplerini karşılamayan Ankara’da görevli savcı A. T başka yere tayinin yapıldığı basında yer almıştır. Bu durum İçişleri Bakanı’nın hukuku ihlal ederek adaleti denetiminde olan polis birimi üzerinden istediği gibi etkilemeye çalıştığını göstermektedir. 

 

4-Yine sayın bakanın “bazı büyük yolsuzluk olaylarına karışan, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla haklarında soruşturma yapılan .. şüphelilerle” geçmişte makamında görüşmeler yaptığı, bu konuda basına fotoğraflar yansımıştır, 

 

5- Soruşturma altında bulunan bazı şüphelilerin kaçması için haber salındığı yolunda yine basında yer alan iddialar vardır."

 

Aynı gerekçeleri hatırlatan Hanefi Avcı mektubuna şu sözlerle sonlandırdı;

 

"Anayasa 104. Maddesi “ Cumhurbaşkanı … Anayasanın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını temin eder. Anayasanın 108. Maddesi “İdarenin hukuka uygunluğunun, düzenli ve verimli şekilde yürütülmesinin


 

Editör: TE Bilişim