Gazete Emek - Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada "Halkın demokratik çözüm ve barış isteğini gür sesle söylemeyi sürdüreceklerini ve geri adım atmayacaklarını" ifade etti. "Tek başıma bile kalsam inandığım doğruları savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim" diyen Demirtaş, "Elbette bunun bedelleri oluyor. Mahallenin 'delisi, popülisti, tek adamı, sinmişi' ya da karşı mahallenin 'teröristi, katili' olarak yaftalanmayı göze alıyorum" dedi.

SAYMAZ'IN 'YETKİLİ' İFADESİ TARTIŞMAYA NEDEN OLDU

Demirtaş'ın bu açıklaması gündemdeki yerini korurken, gazeteci İsmail Saymaz, Halktv.com.tr'deki köşe yazısında, "Örneğin, bir HDP’li yönetici, Demirtaş’ın HDP’den ayrı ve bir adım önde görünmesinden rahatsızlık duyulduğunu vurgulayarak, şunları söylüyor:

İsmail Saymaz’a konuşan HDP’li yönetici: "Demirtaş bu şekilde devam ederse parti dışına itilir"


'Demirtaş, bu şekilde devam ederse parti dışına itilir. Cezaevinden çıktığında bir panele bile sokmazlar. Hiçbir yerde konuşamaz. Bugünkü ruh hali böyle.'

HDP’li yönetici, Demirtaş’ın geçen nisan ayından beri PKK’ya karşı açıkça tavır aldığını ve bu tutumunu cezaevine giden HDP’lilere de açıkladığını kaydederek, “Çok cesur bir hamle. Ama büyük risk aldı' diyor" ifadelerini kullandı.

TAYİP TEMEL: HDP'Lİ DEĞİLDİR

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, sosyal medya hesaplarından Demirtaş ile ilgili sözlere tepki gösterdi. Temel, “HDP’de herkes, hele de yetkili olanlar açık kimliği ile konuşur, kendini gizleyerek konuşmaz…İsmini gizleyerek konuşuyorsa HDP’li değildir. Yetkili hiç değildir…" paylaşımını yaptı.

HDP Grup Başkanvekili Oluç da açıklamanın “kabul edilir” olmadığını belirterek “Kendini gizleyip parti içine nifak sokmaya çalışan, kendini bilmez böyle bir HDP yöneticisi olamaz. Bu kabul edilir bir söz de değildir. Nokta” dedi.

Editör: TE Bilişim