Gazete Emek-  MAK'ın kurucusu  Mehmet Al i Kulat,  HDP’ye açılan kapama davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal medya hesabından  yaptığı paylaşımlarla “HDP nin kapatılması konusu önümüzdeki günlerde siyasetin rotasını belirleyecek.” diyen  Kulat, HDP’nin kapatılması halinde ara seçime gidileceğini ve seçiminin AKP lehine sonuçlanacağını öne sürdü.

“AKP’NİN MHP’SİZ ELİ GÜÇLENECEK”

Mehmet Ali Kulat,  AKP’nin HDP’ye ilişkin planlarını şu şekilde özetledi;

1. HDP nin kapatılması konusu önümüzdeki günlerde siyasetin rotasını belirleyecek.

HDP kapanması sonrası ARA SEÇİM olursa (ki olur) meclis aritmetiği değişir (TBMM de seçim yasasını değiştirecek çoğunluk Ak Partiye geçer) Ak Partinin (MHP siz) tek başına eli güçlenir.

2. Böyle bir gelişmeden sonra muhalefet iktidarı ERKEN SEÇİME ZORLAMAK İÇİN  bazı vekillerini istifa ettirip ARA SEÇİM  yerine ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ derse HDP nin kapatılması konusu Ak Partinin aleyhine döner. Böyle bir durumda mağduriyet planlaması kuranlar hayal kırıklığı yaşar

3. Toplumsal Gerçeklik önümüzdeki seçimin kilit seçmeni KÜRT SEÇMENDİR. Bugüne kadar kapatılan HDP türevi partiler, Ak Parti tarafından; --kürt seçmeni kazanmaya yönelik alternatif politikalar oluşturulamadığı için-- YENİ KURULAN HER KÜRT PARTİ öncekinden daha fazla oy almıştır.

4. HDP seçmeninin bazı anketlerde bittiği iddiası GERÇEKLİKTEN KOPUŞTUR. KÜRT seçmenden HDP TARAFTARI olanların bir kısmı FARKLI ENDISELERLE KENDILERINI IKTIDAR İÇİNDE KAMUFLE ETMEKTEDİRLER. HDPli olmayan KÜRT seçmenin ise yeni kurulan bazı partilere ilgisi dikkat çekmektedir.

Velhasıl-ı Kelam önemli bir kavşaktayız.

1. HDP nin kapatılması

2. Ara Seçim / Erken Seçim

3. ABD ilişkilerinin yarınları

4. İttifak denklemlerinde yer değiştirmeler

5. Açlık / Yoksulluk / Yolsuzluk  # Uçan Araç / Aya Yolculuk / Kanal İstanbul

6. Sedat Peker'in iddiaları

Editör: TE Bilişim