Gazete Emek- Karar TV YouTube kanalında “Gündem Özel” programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Elif Çakır ve Taha Akyol'un sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener’e, Sedat Peker’in YouTube üzerinden yayınladığı ve kamu görevlileri ile siyasetçilerin isimlerinin geçtiği iddialar da soruldu.

İDDİALAR ÇOK VAHİM

Peker’in yayınladığı videoları izlediğini kaydeden Akşener şunları dile getirdi.

* İddialar çok vahim. Ortaya çıkanlar tam bir rezalet. Bu iç içe geçmişlik, hele kokain meselesi. Bir devletin derini, sığı olmaz.evlet devlettir, kanundur, hukuktur, demokrasidir, kurumdur kurallardır.

* Mesela sayın Soylu’nun CHP’li vekiller ile ilgili parmağını sallayarak söylediği bir sözü gargaraya geldi. ‘Mesleğim gereği -mesleği sigortacılıktır arkadaşın, bakanlık meslek olmuş- ben hepinizle ilgili yakınlarınız dahil bilgilere sahibim onları konuşmuyorum’ dedi.

* Ben 8 ay bakanlık yaptım en alengirli dönemde benim hiç böyle bir bilgim olmadı. Birileri birilerini takip etse bile sen bilmezsin sen siyasetçisin. Bir savcının şu ana kadar harekete geçmemiş olmadığına da baktığınız zaman iş çok kötü.

SOYLUYA ‘STAJYER’ YANITI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Akşener'e yönelik “6 ay yaptı İçişleri Bakanlığı, stajyer İçişleri Bakanı. Kimse kusura bakmasın. Ben siyaset meydanına çıkarsam bu tip sözler ağzımdan ağır çıkar. Biz Akşener’i iyi tanırız. O da bizim kendisini iyi tanıdığımızı bilir” ifadelerini kullanmıştı.


Akşener Soylu'nun bu sözlerine de katıldığı yayında yanıt verdi. Akşener, ” Övünüyorum bu “stajyer bakan” sözünden. Bu stajyer bakan, vesayet odakları ile hem de bir kısmının belinde silah varken, onlara kafa tuttu ama patronunun önünde kafayı eğmedi. Böyle stajyerliği tercih ederim” dedi.

Sedat Peker üçüncü videosunu paylaştı; derin devlet ve Albayrak grubunu hedef aldı

Suç örgütü lideri Sedat Peker, kendisine yönelik operasyonlar sonrası çektiği videolara bir yenisini ekleyerek "Mehmet Ağar'ın oğlunu tecavüzden şikâyet eden kadın ertesi gün ölü bulundu" iddiasında bulundu.

Suç Örgütü lideri Sedat Peker, kendisine yönelik operasyonlar sonrası çektiği videoda "Şahsıma yapılan kanunsuzlukların taşeronu Mehmet Ağar ve Pelikancılardır" diyerek yeni videolar çekeceğini belirtmişti. "Mehmet Ağar ve Pelikancıların gerçek yüzü" başlığıyla yayınladığı ikinci videoda Peker, "Tolga Ağar'ın bir kız arkadaşı var Kırgız ya da Kazak uyruklu. Kızcağız jandarmaya gidiyor, Tolga Ağar bana tecavüz etti diye. Kız şikayet ediyor. Daha sonra kızı helikopterle aldırıyorlar. Kız ertesi gün ölü bulunuyor. Orada bir garipcağız öldü, herkes biliyor kimse sesini açmıyor" diye konuştu.


Sedat Peker, "Bu operasyonun şifreleri var. Özellikle bayan polis getirmediler, beni küçültmek istediler. Beni tanıyamamış olmanız benim değil, bu organizasyonu yönlendiren Mehmet Ağar ve Pelikancıların ayıbıdır. Ben aklımı tatile yolladım, aslanın inine giriyorsan parçalanmayı göze alacaksın. Her şeyi anlatacağım, madem öyle hepimiz bilelim. Her şeyi anlatacağım, içime dert oldu" diyerek şunları söyledi:

Araştırma: Seçmen artık Erdoğan ve diğer yetkililerin açıklamalarını inandırıcı bulmuyor

"EMİR SARIGÜL’ÜN ŞOFÖRÜNE TEK EL ATEŞ ETTİRDİLER VE TOLGA AĞAR’IN YERİNE CEZAEVİNE GİRDİ”

"Nusret diye bir kardeşimiz var etçi. Konunun diğer kahramanı Mehmet Ağar Bey'in oğlu Tolga Ağar. Yanında kız arkadaşı, Emir Sarıgül'ün evine geliyorlar Beykoz Konakları'nda. Onun bir alt sokağında da Mehmet Ağar Bey'in evi var. Ağar'ın yanında da Sezgin Baran Korkmaz var. Sarıgül'ün evinde birlikte kokain içiyorlar. Tolga Ağar Nusret'e telefon ediyor, "Akıllı ol" diyor. Nusret de küfür etmeye başlıyor. Ardından Tolga Ağar öfkelenerek ateş ediyor. Sesi duyan Mustafa Sarıgül ve Sezgin Baran Korkmaz yukarı geliyorlar. Sarıgül "Gereğini yapın" diyor. O gün orada ayrıca İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cevdet Hürol var. Sururi Saydam, Beykoz'dan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı. Sunay Balıklıkaya, C Bölge Müdürü, şu an emekli. Bu müdürlerimiz de orada. İl Emniyet Müdürü işlem yapacağız diyor. Mehmet Ağar ve Tolga Ağar engelliyor. Sonucunda Emir Sarıgül'ün şoförüne tek el ateş ettiriliyor ve arkadaş cezaevine gidiyor."

"TOLGA AĞAR’I TECAVÜZDEN ŞİKAYET EDEN KADIN ÖLÜ BULUNDU"

"Tolga kardeşin hikayeleri böyle bitmiyor. Bir kız var Kırgız ya da Kazak uyruklu. Kızcağız jandarmaya gidiyor, Tolga Ağar bana tecavüz etti diye. Kız şikayet ediyor. Daha sonra helikopterle gelip bu kardeşi babası aldırıyor. Kız ertesi gün ölü bulunuyor. Orada bir garipceğiz öldü, herkes biliyor kimse sesini açmıyor."


"UYUŞTURUCUNUN NEREDE OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR, ÖNEMLİ OLAN YAKALAMAK”

"Uyuşturucunun nerede olduğunu herkes biliyor. Önemli olan onu yakalamak. Dünya'da en çok uyuşturucu kullanılan ikinci il İstanbul. İmanlı nesil yetiştirecektik, uyuşturucu bağımlısı nesiller yetiştirdik. Devlet derin devletçilik oynayanların oyununa gelmez. Bu uyuşturucunun geldiği yer belli. Sahibi Mehmet Ağar"


"MÜBARİZ MANSİMOV’U FETÖ’YLE SEN TANIŞTIRDIN, SONRA FETÖ’CÜDİYE İÇERİ ATTIRDIN”

"Mübariz. Sen de tek cezaevinde yatmadın mı? Korumaların seninle beraber yatmadı mı? Havuzun, jakuzin yok muydu? Mübariz Mansimov yaptırmadı mı jakuzini? Türkiye'deki önemli insanlarını Mübariz helikopterle taşımadı mı yanına? Adamı FETÖ'yle sen tanıştırdın, adamı FETÖ'cü diye içeri attırdın. ANAP iktidar, Mehmet Ağar en önde. DYP iktidar, Mehmet Ağar en önde, Refah, AK Parti iktidar, Mehmet Ağar en önde. Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı gibisin, bu kadar kadro alıyorsun tek başına bir milletvekilisin."

"KIBRIS’TA ÖLDÜRÜLEN KORKUT ADALI’YI KONUŞACAĞIZ YANIMIZA KORKUT EKEN’İ DE ALACAĞIZ”

"Sonraki videolarda Sayın derin devletimizin başı Sayın Mehmet Ağar ile 1996'da Kıbrıs'ta faili meçhul bir şekilde öldürülen Kutlu Adalı'yı konuşacağız, ama Korkut Eken'i de alıp üçümüz konuşacağız."


JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI’NDAN PEKER’E YALANLAMA

Jandarma Genel Komutanlığı, suç örgütü lideri Sedat Peker’in “Mehmet Ağar’ın oğlunu tecavüzden şikâyet eden kadın ertesi gün ölü bulundu” iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Jandarma Genel Komutanlığı; sosyal medya üzerinden bazı ithamlar içeren bir video paylaşan Sedat Peker’in iddialarını yalanlarken, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Suç örgütü lideri ve halen yurt dışında kaçak olarak bulunan S.P. isimli şahsın sosyal medya hesaplarından 6 Mayıs 2021 günü yayımlanan videolar ile bazı internet sitelerinde; Yeldana Kahraman isimli Kırgız ya da Kazak Uyruklu bir kadının jandarmaya giderek Tolga Ağar’ı şikayet ettiği, daha sonra kadının helikopterle aldırıldığı, ertesi gün ise ölü bulunduğu’ şeklinde haberler yer almıştır. Yeldana Kahraman isimli kadının, jandarmaya herhangi bir müracaatının kesinlikle söz konusu olmadığı gibi helikopterle aldırılması iddiası da tamamen gerçek dışıdır.”

BAŞSAVCILIK: ÖLÜM NEDENİ İNTİHAR

Sedat Peker’in Mehmet Ağar’ın oğlu AKP milletvekili Tolga Ağar’ı suçladığı 21 yaşındaki Kazakistanlı gazeteci Yeldana Kaharman’ın ölümüyle ilgili savcılıktan "intihar" açıklaması geldi. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan olay yeri incelemesi, ölü muayene ve otopsi işlemi ve dinlenen tanık beyanları sonucunda müteveffa Y.K.’nın asıya bağlı gelişen asfiksi sebebiyle vefat ettiği, müteveffayı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren veya intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kimsenin bulunmadığı tespit edilerek 16/10/2019 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği anlaşılmıştır” denildi.

YELDANA KAHARMAN OLAYI NEDİR?

Elazığ'da yayın yapan Kanal 23 Televizyonu'nda program sunuculuğu görevi üstlenen Kazakistan uyruklu üniversite öğrencisi Yeldana Kaharman (21), ev arkadaşı tarafından mutfakta hareketsiz bulunmuştu. Genç kızın arkadaşı hemen durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirmişti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Kaharman’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Genç sunucunun cenazesi otopsi için Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırılmıştı.

Yeldana Kaharman'ın eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar ile röportaj yapmak için evine gittikten bir gün sonra ölü bulunması nedeniyle bazı iddialar gündeme gelmişti.

Kaharman’ın ölümünden önce "tecavüze uğradığı" iddia edilmişti.

Kaharman’ın, cinsel saldırıya uğradığı ve intihar ettiği iddiası birçok medya kuruluşunda gündeme getirilmişti. “Yeldana Kaharman” adıyla Ekşi Sözlük’te 11 Şubat 2020’de açılan başlığa İstanbul 5’inci Sulh Ceza Hâkimliği’nce erişim engeli getirilirken, Birgün’ün ise 22 Şubat 2020’de yaptığı Ekşi Sözlük ‘Yeldana Kaharman’ başlıklı haberine erişim engeli getirilmişti.


YENİDEN ENGELLEME

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin erişim engelleme ile ilgili yapılan haberler de kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, Elazığ 1. Sulh Ceza Hakimliği‘nin 24 Mart 2021 tarih ve 2021/2326 sayılı kararı ile erişime engellenmişti.

TOLGA AĞAR KİMDİR?

Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar, AKP Elazığ Milletvekili, Meclis Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve aynı zamanda AKP Genel Merkez Ege Bölge Koordinatörü.

Ağar daha önce AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasında geçen diyalogla gündeme gelmişti.

Ağar’ın gençlik buluşmasında yaptığı konuşmada, "Sayın Cumhurbaşkanımız Elazığ'a geldi. Miting için ayakta bekliyoruz, protokol dizildi, tek tek tokalaştı, sıra bana geldi, şöyle yüzüme baktı gülüyor, ben niye gülüyor dedim tam o sıra, ‘Evladım senin bıyıklar uzamıyor mu?’ dedi. Ben de, ‘Efendim uzar' dedim yanağımı okşadı" diye anlatmıştı.

Ağar’ın hikayeyi anlatırken, "Cumhurbaşkanı denince bize Allah gibi geliyor" demesi kamuoyunda tepki çekmişti.

Son olarak AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Marmara Bölge Koordinatörlüğü görevine atandı.

Editör: TE Bilişim