Gazete Emek-  Show TV'de Kürtçe konuşan kadını yayından aldığı için sosyal medyada büyük tepki çeken sunucu Didem Arslan Yılmaz'a, şarkıcı Nihat Doğan da tepki göstermiş ve peş peşe tweetler atmıştı. Nihat Doğan, Türkler ve Kürtler ile ilgili paylaşımlar da yapmıştı.

Doğan, Twitter hesabından yayımladığı mesajda "Malazgirt Zaferi Türk zaferi değil. Türk ve Kürtlerin zaferidir. Alparslan'ın cihad çağrısına dönemin Kürtleri Med İmparatorluğu, 10 bini atlı olmak üzere 40 bin kişi ile katılmıştır. Türklere Anadolu'nun kapılarını açan da Kürtlerdir. Yalan tarihin kölelerini azad edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

Nihat Doğan, “Kürdüm, Kürtlüğüm’le gurur duyuyorum” deyince stüdyo karıştı

Daha sonra bu paylaşımını kaldıran ünlü türkücü, yeni bir paylaşım daha yaparak kendisine gelen eleştirilere yanıt vermişti:

"Bugün Kürtçe dilini inkar edenlerin, 1000 yıl önce Sultan Alparslan’a destek vermiş Kürt devleti Mervaniler'i kabul etmesini beklemek ahmaklıktır." diyen Doğan, "Malazgirt kapılarını Alparslan’a, Mervaniler (Kürtler) açmıştır Malazgirt Zaferi Kürtlerin de zaferidir, zaferimizi çalmayın." 

Haluk Levent açıkladı; AHBAP’ı bırakıp Türkiye’den gidiyor

MHP'Lİ İSİM DOĞAN'I BOĞMAKLA TEHDİT ETTİ

Son olarak bugün bir açıklama yayınlayan Nihat Doğan, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yaşar Kaba tarafından tehdit edildiğini açıklayarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bir soru sordu.

Doğan, Bahçeli'yi etiketlediği paylaşımında, "İstanbul il başkan yardımcınız beni boğmakla ölümle tehdit ediyor. Gökhan bey Kürt ölür Kürt eğilmez Yumruk yapılmış el her daim Boğmak öldürmek tehdit etmekten başka hiç bir vasfı olmayan bu adam partinize yakışıyor mu ? syn @dbdevletbahceli" açıklamasında bulundu.

HDP’li Hüda Kaya’dan dikkat çeken soru: Bilal Erdoğan Bitlis’te helikopterle ne taşıyor?

MHP'DEN İKİNCİ TEHDİT: 'ÜLKÜCÜ TEHDİT ETMEZ, GEREĞİNİ YAPAR"

Nihat Doğan'a gelen tehdit mesajlarına tepkiler sürerken, ünlü türkücüye son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin  Özel Kalem Müdür Yardımcısı M. Bilal Aydın'dan yanıt geldi. 

Aydın, Doğan'a, "Ülkücü tehdit etmez, gerekirse eğer gereğini yapar embesil Nihat! Düğmene kim bastı bilmiyorum ama sürekli ‘kürt’ kimliğini kullanıp ayrıştırıyorsun.  ‘Bin yılda karıldı bu ülkenin harcı, ayrıştırmak kimin harcı!’ diyen Liderin evlatlarının kesip attığı tırnak bile olamazsın" diye karşılık verdi.

NİHAT DOĞAN'DAN YANIT

Şarkıcı Nihat Doğan, “Ülkücü tehdit etmez, bunun gereğini yapar embesil Nihat!” diyen MHP Genel şef Devlet Bahçeli 'nin özel kalem müdürlüğü M. Bilal Aydın'a  " Çakma kabadayı özentileri bilsinler ki beni tehdit ile yıldıramazlar " yanıtını verdi.

Doğan Twitter hesabından şu yanıtı verdi:

"Bir yasalarını kullananlar, bu ağıtlarını yakanlar yönetir. zikri zifiri, tahminden gelecek meçhul, hayatları aracılığıyla Cin Ali'den başka bir okuma, ilim bilim, inanç, amaç için, çakma kabadayı özentileri bilsinler ki beni yönetir. tehdit ile yıldırmazlar."

Kaynak: Cumhuriyet 

Editör: TE Bilişim