Gazete Emek- Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Ankara’daki Genel Merkez binası önünde toplanan aralarında polislerin de olduğu bir grup provokasyon girişiminde bulundu. Polis, HDP'li vekillere biber gazıyla saldırdı; 6 kişi gözaltına alındı.

Grupta yer alan ve polis olduğu öğrenilen bir kişi provokasyon girişimine tepki gösteren HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ı çok sayıda kişinin ve basının önünde "Çivilerim seni" diyerek tehdit etti.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Ankara’daki Genel Merkez binası önünde toplanan aralarında polislerin de olduğu bir grup provokasyon girişiminde bulundu. Polis, HDP'li vekillere biber gazıyla saldırdı; 6 kişi gözaltına alındı.

Grupta yer alan ve polis olduğu öğrenilen bir kişi provokasyon girişimine tepki gösteren HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ı çok sayıda kişinin ve basının önünde "Çivilerim seni" diyerek tehdit etti.

Provokasyon girişimine ilişkin HDP Genel Merkezi önünde +Gerçek’e açıklamalarda bulunan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, sabah saatlerinde burada bir grubun partileri önünde 'protesto eylemi gerçekleştirdiğini belirterek, “Diyarbakır ve İzmir’de olduğu gibi oturma eylemi yapacakları yönünde bilgi aldık. Parti önüne geldiğimizde zaten ailelerin değil, emniyetin burada oturma eylemi yapacak biçimde ve bize yönelik propagatif girişimde bulunduğunu gördük” dedi.

TIKLAYIN- Kürtçe tabela önünde ırkçı paylaşımda bulunan öğretmenler açığa alındı

'İÇİNDE İÇİŞLERİ BAKANININ DA OLDUĞU BİR PLAN İŞLETİLİYOR'

AKP-MHP ittifakının başında İçişleri Bakanı olduğu bir planın işletildiğini söyleyen Başaran yaşananları şöyle anlattı: 

“Bu da ülkedeki bütün problemlerin sebebi HDP gibi bir algı yaratılarak, kendilerine aile diyen bazı kişileri partimizin önünde konumlandırılıp, partimiz hedef haline getiriliyor. Bu hedef haline getirilmenin sonucunda İzmir’de bir genç kadın arkadaşımız katledildi, bunu unutmamak lazım. Bu sıradan bir girişim değil, partimizi hedef gösteren ırkçı grubun saldırısının merkezine koyan bir girişimi bugün burada genel merkez önünde gerçekleştirmek istediler. İzmir’de bir arkadaşımız bu hedef gösterme sonucu katledildi. Bugün burada da aynı gruplar partimizin önünde demokratik hak adı altında partimizin çalışamaz hale getirmeye çalışıyorlar.”

‘POLİSLER KENDİNİ EYLEMCİ ZANNEDİYOR’

Partileri önünde protesto eylemi gerçekleştirenleri değil, karşılarında polisi bulduklarını söyleyen Başaran, “Bunlar kime bağlı, nasıl çalışırlar iktidarın cevap vermesi lazım. Bunlar hangi amaca hizmet ediyor, kimin güvenliğini koruyor iktidarın cevap vermesi lazım. Burada milletvekili olarak geldiğimizde ilk saniyeden itibaren bu gurubun saldırısına maruz kaldık. Basına yansıyan şekilde şahsım tehdit edildi. Polisler kendini eylemci zannediyorlar. Eğer öyleyse biz onlara eylemci muamelesi gösterelim, eğer polisle ona göre muamele edelim.

‘PARTİMİZE YÖNELİK KİRLİ PLAN İŞLETİLİYOR’

Partilerine yönelik ‘kirli plan’ işletildiğini söyleyen Başaran, “Mesele evlatlarını arayan aileler değil, bu ülkede biz de acılar yaşıyoruz. Bu acıların son bulması için en net mücadele yürüten parti HDP’nin kendisidir. HDP’de yakınlarını kaybeden onlarca arkadaşımız var ama hiçbiri kinle hareket etmiyor. Bu sorunun nasıl çözüleceğinin yolunu gösteriyorlar. Kürt sorunu diye bir sorun vardır. Bu sorunun çözümü de demokratik müzakere yollarından geçiyor. İktidar kutuplaşma ile bunu görünmez kılmaya çalışıyor. İktidar partimizi hedef göstererek bu sorunu görmezden geliyor. Ama bugün bu topraklarda yaşamını yitiren her canın sorumlusu AKP-MHP ittifakıdır. Yürüttükleri savaş politikalarıdır. Belki bugün yarattıkları kaos ortamında kendilerini bu meselenin dışında gösterebilirler ama emin olun ki sorumlulukları ortadan kalkmıyor. Bu sorumluluk sonucunda ortaya çıkan sonuçlarında müsebbibi AKP-MHP ittifakıdır” diye konuştu.

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP’nin sosyal medya hesabından da yapılan açıklamada “Polisin yönlendirmesiyle ve koruması altında partimizin önünde büyük bir provokasyona kalkışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. HDP’nin mücadelesi dün olduğu gibi bugün de hiç bir provokasyon ve engel tanımadan sürüyor, sürecektir” ifadeleri kullanıldı.

Genel Merkezleri önünde çekilen görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise “Milletvekilimize ‘Kes sesini, çivilerim seni valla’ diyen zat kimdir? Bu zatı görevlendiren ve genel merkezimizin önüne gönderen kimdir?” diye sordu.

Gazeteci Kenan Kırkaya da sosyal medya hesabından HDP Genel Merkezi önünde toplanan kalabalığa ilişkin görüntüler paylaşarak “Burası HDP Genel Merkezi ve polis saldırına uğruyor. Bir siyasi partinin faaliyetleri engelleniyor” diye yazdı.

TIKLAYIN- Soylu'yu 'düelloya' çağırmıştı; Bakanlığa yürümek isteyen Ümit Özdağ'a polis engeli

POLİS ZORLA BİNAYA GİRMEYE ÇALIŞTI

Kısa bir aradan sonra bir grup polis parti önünde duran, HDP PM üyesi Ali Özkan'ın yanına geldi. Özkan polislere 'ne yapıyorsun?' deyince polis Ali Özkan'ın eline vurdu. Partililer yaşanan duruma tepki gösterince polis biber gazı sıkarak parti binasına girmeye çalıştı. Bu arbede esnasında 6 kişi gözaltına alındı. 4 kişinin ismi şu şekilde: Veli saçılık,  Hüseyin Gökoğlu,  Ali Özkan, Nazım Karakurt.

Polis, HDP Genel Merkezi önüne gelmek isteyenleri engelliyor.

VELİ SAÇILIK: AKP'Yİ YENECEĞİZ

Veli Saçılık, polis tarafından darbedildiği görüntüleri sosyal medya hesabından "HDP Genel Merkezi önünden işkence yapılarak gözaltına alındık. AKP’yi yeneceğiz" sözleriyle paylaştı.

Polis, HDP Genel Merkezi önüne gelmek isteyenleri engelleniyor. Polis basın mensuplarının çekim yapmasına izin vermiyor.


 

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim