Gazete Emek- Sedat Peker, bir süre önce gündeme getirdiği Esenyurt Belediyesi’nde yolsuzluk iddialarını açıkladı ve “sivillerin silahlandırılması” ile ilgili önemli iddialarda bulundu. Esenyurt Belediyesi ile ilgili paylaşımları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve onu Cumhurbaşkanı yapma hedefinde olanların “merkez üs olarak kullanması” nedeniyle yaptığını aktaran Sedat Peker, bu bölgeden iki yolsuzluk iddiasında daha bulundu.

“Esenyurt’taki Bahaş Holding diye bir firma var. Esenyurt belediyesi ile anlaşıp Esenyurta 40 milyon TL değerinde hastane yaptılar. Karşılığında ise bugünkü piyasa değeri 1 milyar TL olan devasa boyutlardaki Sembol Residence’ların yapıldığı arsayı hibe olarak aldılar.” diyen Peker, en az 500 milyon liralık bir değerin çalındığını iddia etti. Bahaş Holding’in yanı sıra iki ayrı Özyurtlar inşaat grubundan söz eden Sedat Peker, Süleyman Soylu’nun ekibinden olduğunu söylediği eski Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe hakkında da iddialarda bulundu.

Doğu Perinçek, IBAN paylaşarak partisi için para istedi

“SİVİL DİRENİŞ” İÇİN KALAŞNİKOFLAR

Sedat Peker, “sivil direniş oluşturma görevinin Özel Harp Dairesi’ne ait olduğunu”, bu kurumun eski adının “Seferberlik Tetkik Kurulu” olduğunu hatırlatarak, şu iddialarda bulundu: “Bu tip yapıların var olması gerektiğine inanan, Teşkilat-ı Mahsusa ruhunu savunan bir kişiyim. Şu ana kadar anlattıklarımın içinde en önemli bölüme geldik. 12-15 Temmuzun hemen akabinde ülke genelinde demokrasi nöbetleri tutulurken ağustosun ilk haftasında Ekrem Gökçeker’den alınan, Özyurtlar’ın bünyesinde olan Renault beyaz Fluence marka arabayla, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nın arkasında karanlık bir sokakta, (DAP hotelin arka tarafında) arabaya koyulan bir kasa kalaşnikof silah İstanbul Balat’a gitti.” Bu silahların AKP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı olan Taha Ayhan’ın yardımcısı olan Osman Tomakin’e teslim edildiğini ve Tomakin’in siyah Passat marka arabasıyla silahları almaya geldiğini yazan Sedat Peker, silahların olduğu kasanın Esenyurt’tan gece 23:30 gibi yola çıktığını söyledi.

HDP'den istifa eden belediye başkanı AKP'ye geçti

DEVLETTE KAYDI OLMAYAN SİLAHLAR

Sedat Peker’in, Twitter’de paylaştığı bilgiler arasında “silahları getiren araçta Esenyurt AKP Gençlik Kolları Başkanı Abdülsebur Soğanlı ve 15 Temmuz gazisi İçişleri Bakanlığı personeli Ahmet Onay’ın da olduğu” da yer aldı. Sedat Peker, bu kişiye gazi olması dolayısıyla arabayı kendisinin alıp hediye ettiğini de söyledi. Peker, bu kişi hakkında “Kendisi sayın Cumhurbaşkanımızın da sevdiği bir isimdir” cümlesini kullandı. Silahların Balat’ta Demir Kilise olarak bilinen Sveti Stefan Kilisesi’nin hizasındaki boş bir ara sokakta, gece 01:00 civarında siyah Passat’a yüklendiğini, dönemin gençlik kolları başkanı Taha Ayhan’ın da şu anda İslam İşbirliği Teşkilatları Gençlik Kolları başkanlığını yaptığını yazan Sedat Peker, söz konusu silahların Özel Harp envanterine ya da devletin herhangi resmi bir birimine de kayıtlı olmadığını söyledi.

Hilal Kaplan ve Özgür Demirtaş sosyal medya üzerinden birbirine girdi: Trollerini üzerimden çek

İÇ SAVAŞ ÇIKARMA AMACI

Sedat Peker, tweet’lerini şöyle sürdürdü: “Sen o tarihlerde Sosyal Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı’ndaydın.15 Temmuz’da kahramanlık rolleri oynarken TRT binası baskınına gittiğinde… elinde kalaşnikof marka silahlar olan birçok sivil şahıs vardı. Bu silahlar da devlet envanterine kayıtlı değil. Biraz önce anlattığım, dağılımı senin tarafından koordine edilen hiçbir silah da devlet envanterine kayıtlı değil. Senin cumhurbaşkanı olmanı planlayan arkandaki şaibeli organizasyonla 15 Temmuz sonrasında da bu silahları dağıtmaya neden devam ettiniz? Öyle ya, bu silahları gerektiğinde dağıtma görevi Özel Harp Dairesi’ne ait.”

Sedat Peker, “Sana bir fırsat veriyorum” diyerek, yalan söylediği ispatlanırsa bugüne kadar anlattığı tüm iddialardan vazgeçeceğini söyledi. “İsimlerini verdiğim bu kişilerin hts kayıtlarını ve o güne ait Mobese kayıtlarını kamuoyuna açıklayın” diyen Sedat Peker, Ahmet Onay’a “Sen şerefli bir adamsın, bildiğin doğruları çık anlat” diye seslendi. Sedat Peker, “insanların milli ve dini duygularını tahrik edip iç savaş çıkarma amacının en büyük parçasının 15 Temmuz sonrasında da el altından bir çok yapıya dağıttırılan bu silahlar olduğunu” yazdı.

Gazeteci Erk Acarer'e saldırı!

Peker, Ahmet Onay'a ilişkin, "Silahları getiren araçta Esenyurt Ak Parti gençlik kolları başkanı Abdülsebur Soğanlı, ve de 15 Temmuz gazisi İçişleri Bakanlığı personeli Ahmet Onay vardı. Bu kişiye Gazi olması dolayısıyla ben araba alıp hediye etmiştim. Kendisi sayın Cumhurbaşkanımızın da sevdiği bir isimdir'' ifadelerini kullandı.

AHMET ONAY'DAN AÇIKLAMA

Peker'in, silahları getiren araçta olduğunu söylediği Ahmet Onay, "Kamuoyunu aydınlatma metnidir" başlığı altında bir dizi paylaşımda bulundu.

Onay, Peker ile tanışma sürecinin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası olduğunu "Daha sonra kendisiyle sıklıkla görüşmeye devam ettim.15 Temmuz 2017 tarihinde darbe girişimin 1. Yıl dönümünde bana bir otomobil hediye etti" sözleriyle anlattı.

Peker'i tanıdığını, iddiasında geçen isimlerle aynı araçta bulunduğunu ve Balat’taki Sveti Stefan Kilisesi yakınlarına gittiğini kabul eden Onay, ancak araçtan inmediğini ve alışverişi yapılan şeyi görmediğini savundu.

Onay'ın açıklamaları şu şekilde:

Kamuoyunu aydınlatma metnidir; Bugün ismimin Sedat Peker twitlerinde geçtiğini gördüm. Sedat Peker ile 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Gazi olmamdan dolayı tanıştım. (Kendisiyle İstanbul Etiler’de bir restoranda iftar yemeğinde bir araya gelerek.)

Daha sonra kendisiyle sıklıkla görüşmeye devam ettim.15 Temmuz 2017 tarihinde darbe girişimin 1. Yıl dönümünde bana bir otomobil hediye etti. Aynı gün mekânı cennet olsun 15 Temmuz Şehidimiz Burak Cantürk kardeşimin ailesine ev hediye etti. (Haber sitelerinde mevcuttur.)

Kendisini Şehit ve Gazi ailelerine yaptığı yardımlardan dolayı (ben de bir Gazi olduğum için) tüm kamuoyu bilir. Twitlerde bahsi geçen meseleye yani asıl gündem konusuyla ilgili açıklama yapacak olursam; Sedat Peker‘in twitlerinde ismi geçen kişilerle bir arada bulundum. Dönemin AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Taha Ayhan ve yanındaki kişilerle birlikte Balat’ta ki ismi geçen kilisenin yakınlarında bulundum. Abdülsebur Soğanlı ile birlikte gittim.

"BEN ASLA YALAN KONUŞMAM"

Yanımızda da adını bilmediğim bir kişi daha vardı, (arabayı kullanan, beyaz Fluence) ancak o süreçte yaralarımın tam iyileşmemesinden dolayı araçtan inmedim. Birbirlerine ne alıp verdiklerini de görmedim.

Kalaşnikof marka silahların, bahse konu kişiler arasında başka bir yere transfer ya da alışveriş yapıldığını görmedim. Ancak kimseyi (bilmediğim bir konu üzerinde) zan altında bırakamam.

Buradan sonrası hakkında ne bir fikrim ne de gördüğüm bir şey vardır. Ben asla yalan konuşmam, konuşamam. (Yalanın ortaya çıkmak gibi kötü bir yanı vardır)

Bu paylaşımlar sonrası benim AK Parti’den ve bazı kişilerden menfaatim olduğu yönünde sosyal medya paylaşımları görmekteyim. AK Parti’ye hiçbir zaman üyeliğim dahi olmamıştır.

"PEKER ABİ İLE GÖRÜŞTÜĞÜMÜ ASLA İNKAR ETMİYORUM"

Haber kanallarında ve sosyal medya platformlarında adımı geçirirken lütfen aileme, şahsıma ve inandığım yola hedef olabilecek (siyasi ve rencide edecek tüm cümlelerden kaçının) çünkü ben sizin bahsettiğiniz gibi menfaatçi ve yol bulan tiplerden değilim, olmadım.

Sedat Peker abi ile görüştüğümü asla inkar etmiyorum. Hatta ve hatta tüm bu olaylar yaşanmaya başladığı günden itibaren; başta Sn. Cumhurbaşkanımız, Sedat Peker abi ve İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU’yu sevdiğimden ötürü; Bu kargaşaların bir an evvel son bulup, birlik ve beraberliğimizin zedelenmemesi için her vakit duâ etmişimdir. Allâh buna şahit. Doğru sözün yemine ihtiyacı yoktur. Tüm kamuoyuna saygılarımla.

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim