Gazete Emek- Yeniden Refah Partisi, tutuklanan şarkıcı Gülşen için “Katli vaciptir” diyen eski İstanbul Kağıthane ilçe başkanı Ömer Yıldız’ın ihraç edileceğini açıkladı.

Yeniden Refah Partisi, tutuklanan şarkıcı Gülşen için “Katli vaciptir” diyen eski İstanbul Kağıthane ilçe başkanı Ömer Yıldız’ın ihraç edileceğini açıkladı.

Gülşen'in tutuklanması için başlatılan hedef gösterme kampanyası sırasında tweet atan Ömer Yıldız, “Bu kadının katli vaciptir. #GülşenTutuklansın“ diye yazmıştı. Paylaşımı kısa süre sonra silen Yeniden Refah Parti’li isim daha sonra hesabını korumaya almıştı.

TWEETİ KENDİSİNİN ATMADIĞINI SAVUNDU  

Şerif Varol’un euronews’e verdiği bilgiye göre ; Yeniden Refah Partisi eski Kağıthane İlçe Başkanı Ömer Yıldız parti savunmasında tweet'in kendisi tarafından atılmadığını ve hesabın kendisine ait olmadığını söyledi.

Konuyla ilgili parti avukatlarının çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Varol, yapılan açıklamanın parti görüşünü temsil etmediğini de sözlerine ekledi.

Parti olarak yapılan toplumun önemli bir kesimini ilgilendiren bu açıklamaları kabul etmediklerini belirten Şerif Varol, gereken hukuki prosedürün işlemesi gerektiğini söyledi.

TARKAN'DAN GÜLŞEN'E DESTEK

 

Sanatçı Gülşen'in 4 ay önceki bir konserinde imam hatipliler ile ilgili söylediği sözler, bir anda ülke gündemini değiştirdi. Yandaş medya tarafından aniden dolaşıma sokulan videolardan sonra ünlü şarkıcı Gülşen, gözaltına alınarak jet hızıyla tutuklandı.

Gülşen'in tutuklanmasına sosyal medyada sanat camiasından ve siyasilerden tepki yağdı.

Daha önce yaptığı 'Geççek' şarkısı nedeniyle gericilerin hedefi haline gelen Megastar Tarkan'dan da konuyla ilgili sert bir tepki geldi.


 

"GÜLŞEN HEMEN SERBEST BIRAKILMALI"


 

Twitter ve Instagram hesabından açıklamada bulunan Tarkan, şu ifadeleri kullandı:

"Tanık olduğumuz hukuksuzlukların, adalet sistemimizin ikiyüzlülüğü ve çarpıklığı karşısında her gün biraz daha hayretler içerisinde kalıyoruz. Çocuklara cinsel istismarda bulunanları, kadın katillerini, tacavüzcüleri tutuksuz yargılayan hatta bazen hiç yargılamayıp serbest bırakanlar Gülşen'e gelince hızla harekete geçiyor. Yolsuzluk yapanları, hırsızları, kanunları çiğneyip doğayı katledenler, hayvanları öldürenleri, dini kendi yobaz düşüncelerine alet edip toplumu kutuplaştıranları görmezden gelen hukuk sistemimiz Gülşen'i bir kalemde tutukluyor. Gülşen'e yapılan bu haksızlık son bulmalı ve Gülşen hemen serbest bırakılmalı"


 

Editör: TE Bilişim