Gazete Emek- HDP'li eski Milletvekili Hasip Kaplan, Kobanê olaylarında adını sıkça duyuran ve Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen HÜDAPAR ve HDP'ye ittifak çağrısında bulundu. 

İMC TV, Hayat TV gibi TV ve gazeteleri kapatan OHAL KHK'sı AYM tarafından iptal edildi

Kaplan, paylaşımında Kürt halkının özgürlüğünün HÜDAPAR ve HDP'nin bir araya gelmesi ile olacağını ileri sürdü.


"KÜRTLERİN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN ZORUNLUDUR" 


HDP'li Hasip Kaplan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"HDP ile Hûda Par
Aradaki buzları eritmelidir,
Kürt Halkının Özgürlüğü için zorunludur..!" 


HALK BU ÇAĞRIYI OLUMLU BULMUYOR 

Kaplan'ın yaptığı paylaşıma gelen teplkiler ise şu şekilde;

Serdar Ortaç’a sokakta Ahmet Kaya tepkisi: Ahmet Kaya’ya o hareketi yaptın ya!


"Hüda par insanlığın köleleşmesini isterken, HDP özgürlüğü istiyor. Hüda par ın Kürt olmasının anlamı kalır mı ?  Çok üzüldüm hasip kaplanın bunu düşünmüş olmasına. :(((((" ( @1aksoy) 

"Rojovanın isgalini savunan kürdistanı gerçekligini kabul etmeyen Hudapartisi ile birleşmek gibi bir durum söz konusu bile olamaz.....!" ( @Ararat62046091) 

AKP'li üye Facebook üzerinden parti içi rant kavgalarını deşifre ederek istifa etti

"HÜDA-PAR  bir özeleştiri vermelidir, Kürt toplumundan özür dilemeli ve diyetini ödedikten sonra ancak bir araya gelinebilir?.
Karşı gelen arkadaşlar da bilmeliler ki kan kanla yıkanmaz kan suyla yıkanır? Onun için ilelebet düşman kalmamak gerek. Barış her zaman iyidir!?" (@VelatVelat12) 


"Bu açıklama tam anlamıyla “konuşmuş olmak” için yapılmış bir açıklamadır. Oldu olacak bütün katliamları da hoş görelim. “Ayıp” denilen yerin de bir saygınlığı vardır, onu da çiğnedi." (@yurtsevere) 

"Hüda Parın Kürt ve Kürdistan özgürlüğü için bir takvimi yol haritası ve tutumu yok! Olsaydı Haydi Bakûr’û geçtîm Efrîn ve Rojavaya talan ve yaxma harakitinda tutum alirdi." (@est_mlk) 


"Hizbullah ile hdp yi nasıl birlikte düşünebiliyorsunuz" (@adartayfur)

"İnsanları domuz bağı ile toprağa diri diri gömenlerlemi, ozaman ne kadar sol sosyalist alevi aydın varsa hdpden uzaklaşır lütfen iyi düşünün" (@babil_celik) 

"Ben katılmıyorum! Hüda Par'ın geçmişte yaptıkları göz önünde bulundurunca böyle bir şeyin mümkün olmadığını düşünüyorum. Ayrıca Hüda Par Erdoğan tarafından Hdp'nin oylarını bölmek için kurulan bir parti. Bunun ötesi yok bence."(@jiyaneguz)

HÜDA PAR  GERÇEĞİ

2013 yılında kurulan ve ağırlıklı olarak Kürt illerinde faaliyet gösteren ve İslami çizgiye sahip Hüda-Par, kamuoyunda Hizbullah örgütüyle bağlantılı parti olarak biliniyor, parti ise bu nitelendirmeyi kabul etmiyor.

Mustazaf-Der, Türkiye'deki Hizbullah örgütüyle ilişkili olduğu gerekçesiyle Mayıs ayında kapatılmıştı. Kapatılan derneğin yerine kurulan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Kürt ilerinde muhafazakar vatandaşlardan oluşuyor.

Aralarında HDP eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu ve çok sayıda HDP’li yöneticinin  yargılandığı 6-8 Ekim Kobanê eylemlerinde Yasin Börü ve arkadaşlarının eylemcilerle çatışıp yaşamını yitirmesinin ardından adından sıkça söz ettiren bir parti oldu.

Editör: TE Bilişim