HDP Parti Meclis Üyesi Ahmet Saymadi, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın 2. tur seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermesinin ardından sosyal medyadan açıklama yaparak “Yerimiz sabit” dedi.

Saymadi şunları söyledi:

"Kemal Kılıçdaroğlu’nu kim desteklerse desteklesin, ülkeyi götüreceği yer Erdoğan’ın götüreceği yerden daha kötü olamaz. Kendi açımızdan Kemal Kılıçdaroğlu ilk turda da bitirse de güllük gülistanlık bir ortam beklemiyorduk, hâlâ da beklemiyoruz. Bu devletin belli kodları var.

Ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler” diyen olacaktır elbet. Ölüme çare yok, sıtmaya çare var. Aday çıkarmama kararı aldığımız günle bugün arasında bir değişiklik yok. Umarım Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda kazanır. En azından siyasi bir denge oluşur."

Eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Boykot moykot yok! Sandığa gideceğiz faşizmi yıkacağız, iktidarı değiştireceğiz. Faşizmi yıkacak güç bize karşı yazılmış her türlü protokolü de kimlerin ağzına tıkayacağını çok iyi bilir…" dedi.

Yeşil Sol Eş Sözcüsü İbrahim Akın:

Halkımızdan, asla sandığa gitmemek gibi bir eğilimde olmamalarını, gitmelerini ve ısrarla bu rejimi durdurmak için çaba sarf etmelerini bu mücadeleye ortak olmalarını istiyoruz.


Kaynak:krt


 

Editör: Derya çelik