Gazete Emek- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Sancar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Tahir Elçi başta olmak üzere, karanlık cinayetleri aydınlatma, sorumlularıyla ve bunu yaratan sistemle hesaplaşarak ortak demokratik geleceği ve adalete güveni sağlayabiliriz. Elçi cinayetinin tüm aşamaları, yaşanan gelişmelerle birlikte Meclis araştırması açılmasını teklif ediyoruz, gelin komisyon kuralım.”

KADINLAR ŞİDDETSİZ YAŞAM TALEP EDİYOR”

“(25 Kasım) Kadınların talebi belli. Özgür olmak istiyorlar, eşit olmak istiyorlar, şiddetsiz yaşam talep ediyorlar. Şiddete karşı seslerini yükseltiyorlar. İktidar, kadınların düzenlediği bütün yürüyüşleri engelliyor. Yüzlerce kadın gözaltına alınıyor, devlet şiddetine uğruyorlar... Şiddete karşı mücadele gününde aslında hedefin ne kadar haklı belirlendiği bir kez daha bu uygulamalarla ortaya çıkıyor. Bu devlet, erkek şiddetini besleyen, teşvik eden, meşrulaştıran bir zihniyetle yönetiliyor. İktidar, erkek şiddetini bir yönetim aracı olarak kullanıyor. O nedenle erkek şiddetine karşı çıkış, bu iktidarın bütün politikalarına karşı çıkma anlamına gelir.”

Editör: TE Bilişim