Gazete Emek- TBMM’ye gökkuşağı renklerinin bulunduğu bir elbise ile gelen HDP Milltevekili Hüda Kaya, kendisine yöneltilen LGBT haklarının savunuyorsun yönündeki eleştirileri cevapladı. Kaya, “Kaya, adalet, özgürlük, eşitlik ve barış içinde yaşamak isteyen hak savunucusu olarak bir başka insanın istediği gibi yaşama hakkını savunması gerektiğine işaret etti.

Zam yağmuru! Elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 12 zam

Kaya, sosyal medya üzerinden şu paylaşımı yaptı:

“Bana neden #LGBTİ+ haklarını savunuyorsun diyorlar. Alışık olduğumuz iftira ve tehditlere değil ama bu soruya cevap vermek istiyorum. Adalet, özgürlük, eşitlik ve barış içinde yaşamak isteyen bir hak savunucusu bir başka insanın da istediği gibi yaşam hakkını savunmalıdır.

Bana neden #LGBTİ+ haklarını savunuyorsun diyorlar.

Alışık olduğumuz iftira ve tehditlere değil ama bu soruya cevap vermek istiyorum.

Adalet, özgürlük, eşitlik ve barış içinde yaşamak isteyen bir hak savunucusu bir başka insanın da istediği gibi yaşam hakkını savunmalıdır.

HDP’li vekiller arasında çözüm süreci tartışması: AKP ile tekrar uzlaşabiliriz

‘BENİM İÇİN CİHAD SAVAŞMAK, KAFA KESMEK DEĞİL’

Yahudi değilim ama haksızlığa maruz kalırlarsa, yaşam, kültür, giyim ibadet ve her hakları için can pahasına mücadele ederim. Cihad benim için savaşmak, kafa kesmek değil tam olarak budur. Sadece kendini, kendinden olanı, hoşuna gideni savunmak ne marifettir ne de insanlıktır.

“LGBT hakları da insan haklarıdır.” Bunu söyleyen ve LGBT için anayasal güvenceyi savunan #RTE idi sarayda sultan değilken. Bizlere döndü diyenler dönüp kendilerine baksınlar. Adaletten, hakikatten, halktan, direnişten, yalana, yağmaya, talana, zulme ve saltanata dönenler kim?

Ki hak insanla da sınırlı değildir. Sadece herkesin değil her şeyin hakkı haktır! Memleketi de hayatlarımızı da cehenneme çeviren sizlerin bile, hakkını, hukukunu yine yarın biz savunacağız!”

Kaynak: Kronos

Editör: TE Bilişim