Gazete Emek-İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) ‘Deprem Bilim Kurulu’ ilk defa toplandı. Toplantıya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlık etti.

İstanbul Planlama Ajansı’nın Florya’daki yerleşkesini üs olarak kullanacak Deprem Bilim Kurulu, çalışmalarını 25 Şubat’a kadar tamamlayacak. Çıkan sonuç, İmamoğlu tarafından kamuoyuyla paylaşılacak. 

 İmamoğlu toplantıda şunları söyledi:

"AFAD’la işbirliğini koordine edecek sorumluluğu, İstanbul olarak biz aldık. Bir deprem üst kurulunun bir sistemle İstanbul’da çalışıyor olmasını biz önermiştik 2019 ve 2020’de. Büyük çabalarla sayın bakana bunu önermiştik. “İyi, çok iyi, çok güzel…” Ama suskunlukla karşılandık. Aylarca zorladım bunu. Temel amaç, 25’ine kadar sizin yapacağınız hazırlıklar, 25’indeki buluşma ve hemen akabinde buradan çıkan özeti kamuoyuyla paylaşmak arzusundayız. Buradan çıkan özet, bize yol gösterecek.

Toplantıya katılan bilim insanları deprem öncesi, anı ve sonrasında yapılması gerekenleri kendi uzmanlık alanları kapsamında anlattı.

Toplantıya katılan bilim insanları şunlar:

Prof Dr. Naci Görür
Prof. Dr. Haluk Eyidoğan
Prof Dr. Tarık Şengül
Prof Dr. Okan Tüysüz
Prof. Dr. Alper İlki (çevrimiçi)
Prof. Dr. Haluk Özener
Prof. Dr. Himmet Karaman
Prof. Dr. Eser Çaktı
Dr. Turgut Erdem Ergin
Nasuh Mahruki
Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan
Prof. Dr. Ejder Yıldırım
Doç. Dr. Seda Kundak
Prof. Dr. Kayıhan Pala (çevrimiçi)
Prof Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner
Prof Dr. Alper Ünlü
Prof. Dr. Murat Şeker

Editör: Derya çelik