Gazete Emek-Diyarbakır'daki ağır hasarlı Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitenin içinde 10 kedi, 1 köpek ve 1 kuşun canlı olduğu tespit edildi. Günlerdir hayvan sahipleri ve hayvan severler, bina içindeki hayvanların kurtarılması için çağrısı yaptı ve binanın yıkılmamasını istedi. Ancak binanın yıkım işlemine bugün başlanıldı.

Enkaz önünde bekleyen hayvanseverlerden biri yıkımın durması için ağladı. Enkaz önünde bekleyen diğer hayvanseverler de yıkıma tepki gösterdi. Hayvanseverler, kurtarma çalışmasının yapılmadığını belirtti. Yıkılacak binada kedisinin olduğunu söyleyen hayvan sahibi, kedisini gördüğünü söyledi.

Habertürk muhabiri Veysi İpek'in aktardığı bilgilere göre, Galeria İş Merkezi'nde 50 metrelik vinç bulunamadığı için hayvanlar binadayken yıkım işlemine başlandı. 

Yıkım işlemi içerde bir kedinin görülmesi üzerine durduruldu. Diyarbakır Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları dedi: "Depremden etkilenen GALERİA Sitesindeki yıkım çalışmaları, içeride bir kedinin olduğunun tespit edilmesi üzerine durdurulmuştur. AFAD ve itfaiye ekipleri, kedinin kurtarılması için kontrollü bir şekilde çalışma başlatmıştır. Kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından GALERİA Sitesi yıkım çalışmaları devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

Kaynak:Duvar

Editör: Derya çelik