Gazete Emek- Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in geçen ay yaptığı açıklamaların tam tersine dönerek, yeniden yaş koşulu gündeme geldi. TRT Haber'in AKP kaynaklarına dayandırdığı habere göre cumhurbaşkanlığında yapılan toplantıda, kadınlarda 48 ya da 50, erkeklerde 50 ya da 52 yaş şartı getirilmesi konusunda prensip kararına varıldı. Bakan Bilgin de, dün TBMM'de yaş şartı konusundaki sorulara netlik kazandıracağını söylemesine karşın bu konuya girmekten kaçındı.

'EYT TOPLUMUN BEKLEDİĞİ ŞEKİLDE ÇÖZÜLMEYECEK'

Eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş da, tv100 yayınında EYT düzenlemesindeki son kulis bilgisini paylaştı. "Ne yazık ki EYT toplumun beklediği şekilde çözülmeyecek" diyen Yarkadaş, şu açıklamada bulundu:

"Mesele 9 Eylül 1999’dan önce işe girenlerin 5 bin iş gününü tamamladıklarında emekli olabilmeleriydi. Edindiğim bilgiye göre sayın Vedat Bilgin'in görüşü, yaş sınırı olmadan 5 bin iş gününü dolduran çalışanların gerekli şartları yerine getirip emekli olması yönündeydi. Fakat iş dünyası Bakan Bilgin’e giderek, böyle bir uygulama hayata geçtiğinde 1,5 milyon kişinin aynı anda emekli olacağını, bunun hem bir eleman kaybına yol açacağını hem de işverenlerin ciddi anlamda tazminatla karşı karşıya kalacaklarını anlatıyor. Bilgin de sadece işverenleri dinliyor. EYT'lilerin bir konfederasyonu var ama onları dinlemiyor. Hem işverenler hem de Hazine ve Maliye Bakanlığı ciddi bir lobi yaparak EYT'de önce erkeklerin 52, kadınların da 50 yaşında emekli olmasına ilişkin bir çalışmaya dönüşüyor bu."

Editör: TE Bilişim