Gazete Emek- TTürkiye, cumhuriyetin 100. yılında, 13. Cumhurbaşkanı'nı belirlemek için bugün (28 Mayıs 2023 Pazar) bir kez daha sandık başına gitti. Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 64 milyonu aşkın seçmenin oyunu almak için yarışıyor. 

Anadolu Ajansına göre Erdoğan yüzde 52, Kılıçdaroğlu yüzde 48, Anka'ya göre ise Erdoğan yüzde 52, Kılıçdaroğlu yüzde 48 oy aldı. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, oy sayımı devam ederken Kısıklı'da halkın karşısına çıktı.

"Duyanlara duymayanlara şarkısını söyleyen Erdoğan, vatandaşa "Biz İstanbul'u çok seviyoruz" diyerek seslendi. 

Erdoğan, "İki bayram arasında bize demokrasi bayramı yaşayan milletime şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kadınlarımızı tebrik ediyorum. Gençlerimizi tebrik ediyorum. Ak Parti davasına gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Yurt içinde yurt dışında ikinci tura göre özellikle yüksek oy oranlarıyla sandığa koşan herkese teşekkür ediyorum. Yaptığı tercihiyle önümüzdeki beş yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tavhid edenlere teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız. 21 yıl layık olduğumuz gibi layık olacağız. Ne dedim? Pazara kadar değil mezara kadar birlikte olacağız. Bizde kutlu yürüyüş yarım kalmaz demiştik.

Bay, bay, bay Kemal. Bugün seçim aramızdaki bu muhabbetin demokrasi adresinde şekillenmiş halidir. Nasıl ki demir ateşle buluşarak çeliğe dönüşürse sizlerin iradesi de sandıkta Türkiye'nin bükülmez gücü haline geldi.

2023'te CHP'nin vekil sayısı 169 çıkardı. Fakat malum toplamda yüzde 1 bile oya sahip olmayan malum partilere kiralık vekil verdi, 40 tane. Peki ne oldu? Şimdi 129'a düştü CHP. Hesap uzmanı ya bu işleri çok iyi bilir. Ve böylece kaybettiği vekiller sebebiyle herhalde CHP bunu bay bay bay Kemal'e hesabını soracaktır. Diyoruz ki 14 Mayıs seçiminin de 28 Mayıs seçiminin de galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Ama ben bir şey daha söylemiştim. Hatırlayın, biz öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek demiştik. Öyleyse bugün kazanan sadece Türkiye'dir. Demokrasimizden, kalkınmamızdan hedeflerimizden taviz vermeden şimdiye Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açtık. Erkeğinden kadınına gencinden yaşlısına çalışanından emeklisine kadar milletimizin tüm kesimlerinin hayallerini, heyecanlarını beraberce hayata geçirdik. Tarihi ve gönlü bize dönük dostlarımızın umutlarını beraberce yükselttik. Kısıklı meydanı tarih yazdı tarih!

Editör: Bekir GÜNEŞ