Gazete Emek-Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala İngiliz basınına konuştu. The Guardian'a açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bu seçimler uygun koşullar altında yapılmıyor. Ama her şeye rağmen biz kazanacağız. Çünkü, insanlar demokrasi istiyor" ifadelerini kullandı.

Ruth Michaelson and Deniz Barış Narlı imzalı haberde "Türk demokrasisinin geleceği olarak sunulan politikacı" olarak nitelendirilen Kılıçdaroğlu, "Seçimi kazanacağız. Bu konuda hiçbir endişemiz yok" diye konuştu. Millet İttifakı'nın geçtiğimiz günlerde düzenlediği Maltape mitingini hatırlatan The Guardian, Kılıçdaroğlu'nun burada yaptığı konuşmada "Sizin gibi yaşıyorum, sizinki gibi mütevazı bir hayatım var" dediğine işaret etti. 

'KAHRAMAN GİBİ KARŞILANDI'

"Türkiye'nin Alevi dini azınlığının bir üyesi olan Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sınırları aşıyor" ifadelerine yer verilen haberde, Kılıçdaroğlu'nun Kürt toplumundan destek toplamaya çalıştığı belirtildi ve şöyle devam edildi: "Şimdi altı partili bir muhalefet koalisyonuna başkanlık ederken, aynı zamanda Türkiye'nin marjinalize edilmiş Kürt toplumundan destek toplamaya çalıştı ve bu da ona Kürtlerin çoğunlukta olduğu şehirlerde bir kahraman gibi karşılanmasıyla sonuçlandı."

'ERDOĞAN SAHTE VİDEO İZLETTİ'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul mitinginde, Kılıçdaroğlu'nun 'deep fake' teknolojisiyle montajlanmış görüntüsünü izlettiği yazılan haberde, aynı gün İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na taşlı saldırı düzenlendiği aktarıldı. 

'BUNU IRKÇILIK OLARAK GÖRMÜYORUZ'

Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin iki yıl içerisinde gönderilmesine ilişkin sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, "Biz bunu ırkçılık olarak görmüyoruz. İktidara geldiğimizde Suriye'deki meşru yönetimle oturup konuşacağız ve bu soruna bir çözüm bulacağız" açıklamasında bulundu. 

'MEVCUT DIŞ POLİTİKA TÜRKİYE'NİN LEHİNE DEĞİL'
Olası dış politika adımlarına da değinen Kılıçdaroğlu, Vladimir Putin ile nasıl bir ilişki kurmayı planladığı sorulduğunda, "Türkiye'nin çıkarları ne gerektiriyorsa onun çerçevesinde bir politika oluşturacağız. Biz şu anda izlenen dış politikanın Türkiye lehine olmadığına inanan bir siyasi partiyiz.  Ukrayna'nın haksız yere işgal edildiğini biliyoruz. Dolayısıyla onları bu konuda destekliyoruz. Gereken her türlü siyasi desteği veririz” yanıtını verdi.


Kaynak: Duvar 

Editör: Derya çelik