Gazete Emek- İstanbul Valiliği koordinesinde 20-24-25-26 Kasım tarihleri arasında 2 bin 892 fırında “Gramaj-fiyat” denetimi yapıldı. Denetimlerde, bin 571 fırında ekmeği olması gerekenden pahalıya sattığı ortaya çıktı.

Bazı fırınlara “Haksız Fiyat Artışı Tutanağı” düzenlenerek savunmaları istenirken bazı işletmeler için müfettiş talep edildi. Konuyla ilgili İstanbul Valiliği'nden de açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

*Valiliğimiz koordinasyonunda İstanbul'da 2.892 fırında “Gramaj-Fiyat ve Tarife Denetimi” yapıldı. İlimizde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında “gramaj/fiyat/tarife dışı üretim ve satış yapıldığı” yönündeki yoğun şikâyetler nedeniyle Valiliğimiz koordinasyonunda; Kaymakamlıklarımız, İl Ticaret Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla 20-24-25-26 Kasım 2020 tarihlerinde denetimler yapılmıştır.

FIRINLAR YÜKSEK FİYATA SATIYOR

*Denetimlerde, 1.321 fırının standartlara uyduğu, 1.571 fırında azami ekmek fiyat tarifesine göre 1,5 lira olması gereken 200 gram ekmeğin daha yüksek fiyatla satıldığı tespit edildi. Fiyat/gramaj tarifesine uymayan 1.571 fırına, Haksız Fiyat Artışı Tutanağı düzenlendi ve savunmaları istendi.

Bazı fırınlarda tespit edilen usulsüz fiyat tarifesiyle ilgili olarak Ticaret Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirilmiştir.

ALO 175’E BİLDİRİN

*Fırınlarımızın gramaj ve fiyat tarifesine uyumlarını denetlemeye devam edeceğiz. Bu konuda bütün vatandaşlarımız “Haksız Fiyat Artışı Bildirimi” mobil uygulaması veya Alo175 telefon hattı üzerinden başvuru yapabilmektedir.

Kaynak: Sözcü

Editör: TE Bilişim