Gazete Emek- İYİ Partili Bahadır Erdem, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan ve partiden istifa eden Yavuz Ağıralioğlu'na tepki göstererek, "Bu seçimde isimlerin önemi yok. Onun için hiç kimse kendini kandırmasın. Mazeret aramasın. Milleti aptal yerine koymasın" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun istifasının ardından açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Erdem, "Bu seçimde isimlerin önemi yok. Onun için hiç kimse kendini kandırmasın. Mazeret aramasın. Milleti aptal yerine koymasın" dedi.


Erdem, şunları ifade etti: "Her kim ki tek adam rejiminin değişmesi için çalışmaz ve hakka, hukuka, adalete aykırı, vatana, millete, insana zarar veren bu düzenin devamına en ufacık bir katkı sağlar, değirmenine su taşırsa hesabını tarih önünde bir gün muhakkak verir. Bu seçim iyilikle kötülüğün seçimi işte o kadar. Bu da böyle biline."


NE OLMUŞTU?

Yavuz Ağıralioğlu, TBMM'de yaptığı açıklamada Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle hedef almıştı.

"Biz umut olarak kurulmuş bu masada ümitlerine pusu kurulmuş bir partiyiz" diyen Ağıralioğlu, "İktidar olmadan bu kadar nezaketsizliği, tahammülsüzlüğü iktidar olunca milletimiz için tehlike görüyorum. Kemal Bey'in adaylığının dayatmasına itiraz ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Ağıralioğlu, şunları söylemişti: 

"Güçlendirilmiş-İyileştirilmiş Parlamenter Sistem diye yola çıkılıp 'Güçlendirilmiş-İyileştirilmiş Kemal Kılıçdaroğlu' memleketin önüne sunuldu. Yüzde 25'i, yüzde 75'e dayatmak nedir? İktidara çözüm sürecinde kızdınız, şimdi iş nereye geldi? 'Bizde HDP var, sizde de HÜDA-PAR var.' Muhalefetin vazifesi 'Sen yaptın, ben yapmadım' demektir."

Ağıralioğlu ayrıca Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini ifade etmişti.

Dün yazılı bir açıklama yapan Ağıralioğlu, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurmuştu.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, "Meral Akşener, Yavuz Ağıralioğlu'na yarın 13'te verdiği randevuyu az önce iptal etti. Gerekçe Yavuz Bey'in görüşme öncesin tv'ye çıkıp istifasını duyurması. Bu iptal az önce kendisine de bildirildi" bilgisini paylaşmıştı.

Editör: Bekir GÜNEŞ