Gazete Emek- İz Gazete’nin yayın hayatına başladığı gün olan 21 Ocak’ta verdiği ‘İz Bırakanlar Ödülleri’ sahiplerine verildi. İzmir’in toplumsal değerlerine güncel bir hafıza olmak ve bu değerlerin altının tekrar tekrar çizilmesi amacıyla başlatılan İz Bırakanlar Ödülleri’ne bu yıl, ‘Yerel Yönetimlerde İz Bırakanlar’ kategorisi ile İzmir merkezli olan Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği’nin (BAMAD) Özel Ödülü de eklendi. BAMAD özel ödülüne ise dokuz8HABER ve Halk TV layık görüldü. 

Törende, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Edirne Cezaevi’nde bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın İz Gazete’ye gönderdiği kutlama mesajları da okundu.

İZ GAZETE TARAFTIR

Açılış konuşmasında, gazeteciliği tarafsız bir meslek olarak görmediklerini vurgulayan İz Medya Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, “Bu toplumun bir parçasıyız. Aynı sorunları yaşıyor, aynı kaygıları taşıyoruz. Bu yüzden de eşitlikten, özgürlükten, adaletten, barıştan, demokrasiden, bağımsızlıktan yana taraf oluyoruz. Medyanın içine girdiği açmazdan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında demokratikleşme sürecine girersek kurtulacağız. Yani kurtulursak beraber kurtulacağız” ifadelerini kullandı.

13. CUMHURBAŞKANI VURGUSU

Törende, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da 6’lı Masa’nın kurulmasına öncü olması ve derinleşen siyasi kutuplaşmaya karşı toplumsal barışı sağlamak için ‘helalleşme’ çağrısı yapması sebebiyle İZ Bırakanlar Ödülü verildi.

Kılıçdaroğlu’nun ödülünü başdanışmanı ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat aldı. Polat, konuşmasında, “Adalet Yürüyüşü ile başlayan yürüyüşümüzün son 100 günlük aşamasındayız. Bu ödülü 13’üncü Cumhurbaşkanımıza inşallah hep beraber vereceğiz” diye konuştu.

DOKUZ8 HABER'E BAMAD ÖZEL ÖDÜLÜ

BAMAD Özel Ödülü ise HALK TV ile birlikte ‘dokuz8AKADEMİ’ ve ‘Seçim 2023 Yerel Medya Koordinasyonu’ gibi önemli projelere imza atan dijital haber platformu dokuz8HABER’e verildi. Ödül töreninde konuşan dokuz8HABER Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici, Türkiye'nin çok kritik bir seçim sürecine girdiğini belirterek kendilerinin de bu sürece hazır olduğunu söyledi.

GEZİ TUTUKLULARINA  SELAM

Törende diğer ödüller; içinde tonlarca asbest barındıran Nae Sao Paulo uçak gemisinin İzmir’e girişini engellemek için mücadele eden İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu’na, Gezi Davası’ndaki hukuksuzluklara karşı 250 günü aşkın süredir Adalet Nöbeti tutan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu’na, İzmir’e Uluslararası Basın Merkezi’ni kazandıran İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’na, yazdığı kitaplarda ve çektiği belgesellerde İzmir’e yer vererek kültür sanat alanına önemli katkılar sunan Yazar Barış İnce’ye verildi.

Adalet Nöbeti sebebiyle ödülünü almak üzere TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu sahneye çıktığında salonda, ‘Hak, hukuk, adalet’ ve ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ sesleri yükseldi. Ayrıca ‘Gezi Tutsakları Serbest Bırakılsın’ pankartı açılırken başta Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay olmak üzere tüm Gezi tutsaklarına selam gönderildi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA ÖDÜL

Yerel Yönetimlerde İz Bırakanlar Ödülleri ise İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılında tarihe iz bırakan etkinlikler düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, depremzedelerle dayanışma ağı kuran ve depremzedelerin sesi olan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’a, İzmir’in Çernobili olarak bilinen nükleer atık alanının temizlenmesi için mücadele eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya, İon Kentler Birliği projesi ile kültür-turizm-barış rotası oluşturan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’e, özellikle köy okullarına ve köylerdeki çocuklara verdiği eğitim destekleriyle Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e takdim edildi.
 

Editör: TE Bilişim