Gazete Emek-Türk İş’e bağlı Selüloz- İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Kartonsan’da toplu sözleşme sürecinde yaşanan uyuşmazlık nedeniyle grev uygulama kararı 22 Aralık olarak belirlenmişti. Görüşmelerden bir sonuç çıkmaması nedeniyle bu sabah itibariyle Kartonsan işçileri grevi başlattı.

Evrensel'den Gözde Meydan'a konuşan Selüloz İş Genel Başkanı Aydın Parlakkılıç, “Sözleşme sürecimiz 6 aydır sürüyor, bugün itibariyle anlaşamadık. Sabah 08.00 itibariyle greve çıktık. İşverenle aramızda ciddi bir fark var, uzlaşılacak bir pozisyon yok. İleriye dönük benim öngörüm belki 1 ay belki 3 ay grev görünüyor. İşveren sanıyor ki her şey kendi elinde, halbuki üretenler kapıda. Üretenler kapıya çıkınca makinelerde duruyor. Üreten biz olduğumuz için artık bizi dikkate alması gerekiyor. Biz sabah çıkarken dedik ki azdan az gider, çoktan çok gider. Ne zaman çağırırlarsa biz anlaşmaya hazırız” dedi.
İşyeri baş temsilcisi Mustafa Güler ise “2007 yılından bu yana fabrikada çalışıyorum. Demokratik hakkımız olan grev hakkını kullandık. Coşkulu bir şekilde grevdeyiz. Tüm emekçilerden destek bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim