Gazete Emek-Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuk olarak katıldığı, Babala TV'de yayınlanacak olan Mevzular Açık Mikrofon programının çekimleri 7 saat sürdü. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da dün programa izleyici olarak katılan isimlerden biri oldu. Kaftancıoğlu, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'ye de bir çağrıda bulundu.

Kaftancıoğlu program sonrası Babala izlenimlerini aktardı. Twitter'dan açıklamalarda bulunan Kaftancıoğlu şunları söyledi: "Dün geceki Babala tv çekimlerime dair gözlemlerim: 1- Sahada sıklıkla gözlemlediğim iktidar temsilcilerinde olmayan asgari nezaketin, iktidara oy vermiş, vermeye devam edecek olan seçmende fazlasıyla olduğu 2-İktidar destekçilerinin bugün yazdıklarıyla birleştirdiğimde seçmenlerinin kendileri gibi davranmamış ve @kilicdarogluk’un söylemlerinin salondaki seçmenlerine ulaşmış olmasından aşırı rahatsız oldukları 3-Moderasyonu yapan @OguzhanUgur ’un benim için de şaşırtıcı ultra pozitif enerjisi, objektivitesi, katılımcıyı yargılayan, değil anlayan hak veren tutumu 4-Yazmazsam haksızlık etmiş olurum CB nı adayımız @kilicdarogluk ’nun bütün katılımcıların kimi zaman saygı sınırlarını zorlayan (bana göre elbette) sorularına ve yorumlarına büyük bir özgüven, içtenlik ve saygıyla yanıt vermesi 5-Dün geceki çekimlerle birlikte bir kez daha Erdoğan’ın neden Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkmadığını ve çıkamayacağını görmüş oldum. Kendi seçmenlerinin de görmüş olduğunu düşünüyorum aynı zamanda."

AKP'YE ÇAĞRI

Kaftancıoğlu şöyle devam etti: "Ve buradan kıymetli mevkidaşım Sn. Kabaktepe’ye (AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe) bir çağrıda bulunayım. Madem karşı karşıya gelmeyi kabul etmiyor genel başkanınız. Moderatörü kendileri belirlemek koşuluyla 100 CHP’linin karşısına Erdoğan’ı, kendisinin belirleyeceği 100 AKP karşısına da Kılıçdaroğlu’nu çıkaralım eşit koşullarda. (Sayıyı ve koşulları da siz belirleyebilirsiniz) Fikrimi CB adayımızla paylaşmadan yazıyorum ve ikna edebileceğime inanıyorum. Gelin var mısınız?"


Kaynak: Duvar 

Editör: Derya çelik