Gazete Emek - Cumhurbaşkanı Adayı, CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş; Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yurttaşlarla bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, miting konuşmasında şunları kaydetti:

“Depremzede kardeşlerime söz verdim evlerinizi ahırlarınızı iş yerlerinizi yeniden inşa edip bir kuruş para almayacağım. Onların hiç bir suçu yok 23 belgede 43 imzayı gördüler binalar depreme dayanıklı diye gidip tapuda tek imza attı daireyi satın aldılar. Sorumlu varsa o da binaları dayanıklı yapmayanlardır.

Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. Size sözüm var. Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak. İlk kez gidip sandıkta oy kullandığınız da dünya siyaset tarihine bir armağan bırakacaksınız. Çünkü dünya siyasetini yazanlar şöyle yazacaklar. Türkiye’de baskıcı bir yapı vardı. Gençler düşüncelerini açıklayamıyordu. Aynı gençler demokratik yollarla otoriter yönetimi değiştirdi. Bu dünya siyaset tarihine bırakılacak en büyük armağandır.

VAATLERİNİ SIRALADI

Bütün köy okullarını yeniden açacağız 100 bin öğretmen atayacağız. Mülakatı kaldıracağız. Torpili bitireceğiz. Beyefendi sanki ilk defa iktidara geliyor gibi o da söz vermiş… En hızlı internete  nasıl ulaşılıyor göreceksiniz. Yatırımlar nereye gidiyor göreceksiniz. İlk aracı aldığınızda ÖTV’nin olmadığını da göreceksiniz. Emekliler size de bir çift sözüm var. Çalıştınız, sigorta primlerini ödediniz. Normalde emekli olan birinin insan gibi yaşaması lazım. Ay başını nasıl getireceğim diye oturup hesap yapmaması lazım 2015’ten beri diyorum ki emeklilere asgari ücret kadar Ramazan ve Kurban Bayramlarında ikramiye verin dedim. Önce bin lira verdiler şimdi 2 bin lira yaptılar. Size sözüm, önümüzde Kurban Bayramı var emekliler bankaya gittiğinde 15 bin lirayı orada göreceksiniz. Soruyorlar ‘nereden bulacaksın parayı?’ Sen 5’li çetelere çalışırken para var yandaşlara para var havuz medyasına çalışırken para var emekliye gelince ‘parayı nereden bulacaksın?’ Söke söke 5’li çetelerden alıp size vereceğim.

“EN BÜYÜK GÜVENCENİZ DEVLET OLACAK”

Aile destekleri sigortası getireceğim. Annelere sesleniyorum hiçbir evde çocuk yatağa aç girmeyecek yoksul kimsenin elektriği kesilmeyecek suyu doğalgazı kesilmeyecek. Anneler Mutfaktaki yangının farkındayım. Bay Kemal gelince yardımlar kesilmeyecek. Her kadının bankada hesabı olacak. Her ay düzenli para yatacak. Bunlar fakir aileleri dizip kameralar karşısında gösteriyorlar.  En büyük güvenceniz devlet olacak. 418 milyar liranın tamamını alıp size vereceğim. Her gittiğim yerde söylüyorum. Bay Kemal kul hakkı yemez kul hakkı yedirmez. Yiye yiye bitiremediler. Kim kul hakkı yediyse hesabını verecek.

EMİNE ŞENYAŞAR AÇIKLAMASI

Emine Şenyaşar’a gittim 8 savcı korkudan dava açamıyordu. Milletvekili arkadaşlarımı görevlendirdim savcılar dava açmak zorunda kaldı.

“SİZE DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİM”

Hudutları yol geçen hanına çevirdiler. Söz verdim. Adana’dan da söz veriyorum Tüm Suriyeli kardeşlerimizi 2 yıl içinde ülkelerine yollayacağız. 6 liderin tek arzusu var Türkiye’ye demokrasinin gelmesi. Gençler sözüm var Cumhurbaşkanı olduğumda en rahat beni eleştirebilirsiniz. Size demokrasiyi getireceğim. Ekmeği, aşı, işi getireceğim. Yolsuzluk yapanların da burnundan getireceğim

“İSTER 5’Lİ ÇETE OLSUN İSTER 55’Lİ”

Havaalanını kapatacağız diyorlar. Bay Kemal gelecek Adana Havalimanı çalışmaya devam edecek. Niye kapatıyorlar. Birileri malı götürecek… Hiç endişe etmeyin Bay Kemal bunu izlemeyecek. Zeydan Bey metro yapmak istiyor izin vermiyorlar. Tüm izinleri alacak ve Adana’ya hizmet edecek.  Beni istemeyen iki aktör var biri 5’li çete… ‘Aman Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olmasın’ ister 5’li çete olun ister 55’li çete. Kim kul hakkı yediyse hepsinin hesabını soracağım. Ben sırtımı asla oraya dayamadım. Benim güvendiğim halk var. Beni istemeyen ikinci grup uyuşturucu baronları. Köklerini kazıyacağım.  Tarım konusuna verimli bölge Çukurova… Çiftçi üretiyorsa alın terinin  karşılığını vermek zorundasınız. Çukurova var Harran var. Dışardan değil sen üreteceksin. Zarar etmeyeceğin bir modeli getireceğiz. Kırmızı mazot vereceğiz. Çiftçinin bankalara olan kredi faizlerini sileceğiz. Bütün bunların tamamını yapacağız."

Allah'ın kurban Adana! Bozmuşunuz yine birilerinin sinirlerini. Sözümü uzatmayacağım. 13. Cumhurbaşkanımız size hitap edecek. İki şey olacak; 13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Akşener..

50 yıllık hafızam var, kadınlara bu kadar hakaret eden, kötü bir dil kullanan, gençlere hakaret eden, muhalefete iftira atan, tehdit eden bir dille ilk defa seçime gidiyoruz. Milletine darbeci diyen bir zihniyete hiç şahit olmadım. Milletine işgalci diyen bir siyasiye hiç rastlamadım.

Önce kadınlara sürtük, düşük dendi, gençlere sufli dendi, millete işgalci, darbeci dendi. Sonra hedef gösterildik, biri çıktı bizi Gabar'a gömdüler. Kılıçdaroğlu ile beni birimizi Gabar'a birimizi Cudi'ye gömdüler. 

Benim mezar kazılırken Gabar'da petrol bulundu. Bir an evvel bu işi bitirmeliyiz. Birinci turda bitirmeliyiz. Psikiyatristlerin tedavisine muhtaç insanlar bu ülkeyi yönetiyor. Milletine kitapsız, Allah'sız diyen bir dille de hiç karşılaşmadık. Biz Allah'tan emir alırız diyor. Arkadaş bu nasıl bir iştir? Bu nasıl kötü bir pis dildir. Yakında peygamberliğini ilan ederse hiç şaşırmam, kafalar gitti!

14 Mayıs akşamı bu işi bitirmeliyiz. 1. turda bitirmeliyiz. Her bir kardeşim sadece kendisini ailesini değil, tüm arkadaşlarınızı, komşularınızı akrabalarınızı sandığa götürüyorsunuz, 1. turda Kılıçdaroğlu'nu 13. Cumhurbaşkanı seçiyoruz ve Recep Bey ve arkadaşlarını da emekli ediyoruz. Türkiye'nin böyle bir rezil dili taşıması mümkün değil. Hem Cumhurbaşkanını hem Meclis'i almak zorundayız. 

 Atatürk'ün şehri Erzurum'da İmamoğlu'na yapılan taşlama, linç etme provokasyonun karşısında bu ülkenin Cumhurbaşkanı, bu ülkede İçişleri Bakanlığı yapmış bir şahıs eğer kalkıp da İmamoğlu ve CHP'yi suçluyorsa artık kelimeler bitmiştir. Seçimi kaybettiklerini gördüler.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle oldu:

Dün talihsiz bir olay yaşadık. Azmettirilmiş 150-200 kişinin bize yaptığı müdahaledir. Onlar o taşları bana değil, milletimize, demokrasiye attı. Arka planı elbet ortaya çıkacak! Canım bayraklarımızla birlikte çoluk çocuk, genç yaşlı bir aradaydık. 

Bir avuç insan kendini bu memleketin sahibi zanneden bir avuç insan, her şeyi ben bilirim, en akıllı benim diyen o bir kişi, tek kişilik akıl, tıpış tıpış evine gidecek. Onlar taş atsın, biz o güzel kalplerimizle bu seçimi 86 milyon için kazanacağız. 

Biz orayı provoke etmişiz. Onlara kalsa kendimize taş attırmışız. Nasıl gücümüz var ki kendimize taş attırırken Emniyet Müdürü'ne de Vali'ye de talimatı ben veriyorum. Bunların utanmaları bile kalmamış!

MANSUR YAVAŞ: YOLSUZLUK DOSYALARINI SAVCILIĞA VERDİK

Kürsüye ilk olarak çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP'nin Millet İttifakı belediye başkanlarına yönelik söylemlerine; "Bir sürü iftira atıldı. Neden yapıyorlar. 25 yıldır başka bir yönetim görmemiş, batırdıkları paraları kapatmak için, bir başkasının daha iyi yöneteceğini kimsenin görmesini istemiyorlar. İnsanları kutuplaştırıyorlar" sözleriyle yanıt verdi.

Mansur Yavaş, "Yapacaklarımız ortada. Ekonomik olarak hükümetin yapabileceği hiçbir şey kalmadı. Millet İttifakı'nın içinde Şampiyonlar Ligi gibi kadrolar var. Sayın Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı seçiyoruz, ama birinci turda seçiyoruz, söz mü?" diye konuştu.

Mansur Yavaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 MAYIS'I BEKLİYORUZ"

"Kendilerini muhafazakar gösteriyorlar. İnsanların gözü kul hakkını görmüyor kutuplaştırılınca. 50 defa söyledik, hesap verirken hangi partilisin diye sormayacaklar, kul hakkı yedin mi diye soracaklar dedik. Maalesef dini motifler ortaya çıkınca başka bir şey görmüyor, sağır oluyor. 

Borçları ödedik, bir sürü iş yaptık. Yolsuzluk dosyalarını savcılığa verdik. 15 Mayıs'ı bekliyoruz. Koskoca Ankara'da televizyon ve futbol takımı almış, herkes izlemiş. Ankara halkı şimdi gördü, boşa batırılan parkı gördü. Ankaralıların parasını sağa sola harcadılar, çılgın proje dediler. Türkiye'de aynısı yok mu?"

"20 YIL ÖNCE NEREDE OTURUYORLARDI, ŞİMDİ NEREDELER?"

İktidar bunların önünü kapatmak için alnı secdeye gelenleri mi seçeceksiniz diyor. Kul hakkı yiyenleri seçmeyeceğiz diyoruz. Siz parti kurup siyasete girerken bizim derdimiz insanlar dediniz. Bir lokma hırkaya talibiz dediler. Vakıflar kuldular yardım yapmak için sonra yardım topladılar bu vakıflar. 20 yıl önce nerede oturuyorlardı şimdi neredeler? İş başına gelirken insanlara cennet vaat ettiler şu anda cehennemi yaşatıyorlar. Açlık var diyorsunuz azarlıyorlar, gençlere kızıyorlar. 

Elbette herkes farklı düşünecek. Millet İttifakı belediyeleri olarak iş başına geldiğimizde bizlere oy vermeyenlere eşit davranarak gönlümüzü açarak nasıl kazanıyorsak, Cumhur İttifakı seçmenlerinin de oyuna talip olacağız. Bunların muhafazakarlıkları da milliyetçilikleri de mevsimlik, seçimlik. İyi bir Müslüman'ın ağzından bal damlar, kötü konuşmaz, iftira atmaz, yalan söylemez; maşallah hepsi de var sizde."

BİRİNCİ TURDA SEÇİYORUZ SÖZ MÜ?"

"Yapacaklarımız ortada. Ekonomik olarak hükümetin yapabileceği hiçbir şey kalmadı. Millet İttifakı'nın içinde Şampiyonlar Ligi gibi kadrolar var. Sayın Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı seçiyoruz, ama birinci turda seçiyoruz, söz mü?"

Editör: Bekir GÜNEŞ