Gazete Emek-Türkiye adım adım 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine yaklaşırken meydanlarında coşkusu arttı. Büyük İstanbul Miting’i öncesi Kılıçdaroğlu  Erzincan’da yurttaşlarla buluştu

Kemal Kılıçdaroğlu:

15 Mayıs’tan sonra bütün Türkiye iyi ve güzel olacak. Huzur olacak bereket olacak ve siyaset asla sert dil kullanmayacak. Sözüm söz 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım. Kimliklerinden ötürü, inançlarından dolayı kimseyi ayrıştırmayacağım. İnsan insandır ve başımın üzerinde yeri vardır.

Bir dönem 7 millet vekili çıkarırdı. Ne oldu Erzincan neden oldu böyle Erzincan? Söz veriyorum Anadolu’nun her köşesinde fabrikalar olacak. Erzincan’ı Trabzon Limanı’na demir ağlarla ulaştıracağım. Burada bir ara Sümerbank’ın iplik ve dokuma fabrikası vardı. O Sümerbank’ın Erzincan için ne olduğunu biliyorum. Binlerce insan çalışırdı. Neden kapatıl bu bu fabrika. Hiç sordun mu Erzincan? O fabrikaların tamamını yeniden yapacağız. Şeker Fabrikası özelleştirildi. 6 bin Erzincanlı evine ekmek götürüyordu. Şimdi 250 kişi çalışıyor. Neden? Bu mudur vatan severlik. Milliyetçilik kendi ülkesine hizmet etmek demektir. Artık Bu ülke yeni bir yönetim istiyor. Değişim istiyor. Bunu beraber yapacağız. Bu ülkeye huzuru ve bereketi mutlaka getireceğiz. Köy okullarını yeniden açacağız. Köyde öğretmen olacak, imam olacak. Ziraat mühendisi, ziraat teknisyeni olacak. Veteriner olacak köylüye hizmet olacak. Köyü yeniden ayağa kaldıracağız. Çiftçiler alın terinin karşılığını alamıyorlar. Et, buğday, canlı hayvan dışardan geliyor. Bu ülkenin toprağı yok mu? İnsanları yok mu? Neden çiftçiyi üreticiyi toprağa küstürdünüz. Toprak ile çiftçiyi toprağa buluşturacağım söz. Kul hakkı yemeyeceğim kul hakkı yedirmeyeceğim. Siyasete girdiğim gün mal varlığımı siteme koydum. Eşimin yüzüğüne kadar koydum. Eğer siyaset zenginleşme aracı olsaydı biz de zenginleşirdik. Sizin ödediğiniz vergileri cebe indirenler köşeyi döndüler. Ben 2 grupla karşı karşıyayım. Bay kemali seçmeyelim diye çalışıyorlar.

1’nci grup 5’li çete… Devlet onlara çalışıyor. Milletin paralarını götürdüler…
2’ci grup uyuşturucu baronları. Onların kökünü kazıyacağım. Bir kişiyi Türkiye’de tutmayacağım.

22 yılda bu ülkede bu ülkeden 418 milyar doları götürdüler. 418 milyar doların tamamını getireceğim 85 milyona vereceğim. Biz onlara benzemeyiz. Onlar gibi değiliz. Söz verdik 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım. Kitabımda ayrımcılık yoktur. Bizim belediye başkanlarımız seçildiler. onlara 7 maddelik talimat verdim. dedim ki asla ayrımcılık yapmayacaksınız. Tüm vatandaşlara eşit hizmet götüreceksiniz. Sadece ayrımcılığı fakir mahallelere yapacaksınız onlara sosyal yardım yapacaksınız. Bize dediler ki bu Bay Kemal gelirse yardımlara kaldıracak. Niye kaldıralım akıl var mantık var… Belediye seçimleri öncesinde de söylemişlerdi. Belediyelerimiz yardımları 4 kat arttırdı. Allah nasip eder sizlerin oylarıyla iktidara geldiğimde hiçbir fakir ailenin suyu doğalgazı elektriği kesilmeyecek. Ve yardımı kadının banka hesabına yatıracağız asgari ücretin altında olmayacak. Kimsenin fakir olduğunu sadece devlet bilecek. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Bakınız bizim belediyeler çiftçilere her türlü yardımı yapıyorlar tohum yem veriyorlar. Deprem bölgesindeki üreticilerin tüm mallarını belediyelerimiz satın aldı. 11 Büyükşehir belediyemiz her türlü yardımı yapmak için hala orada görev yapıyorlar.

Depremzedelerin evleri ahırları yıkıldı. ‘Yeniden yapacağız’ diyorlar. ‘Bay Kemal gelince yapmayacak’ diyorlar. Yapacağım ama 20 yıl taksitle değil. 5 kuruş almadan yapıp teslim edeceğim.

Esnaf kardeşim, sattığın malın yerine yenisi almak istediğinde paran yetmiyor. Senin pandemi döneminde aldığın kredilerin faizini sıfırlayacağım ana parayı da makul taksitlerle ödeyeceksin. Kim üretiyor kazanıyorsa Bay Kemal’in üzerinde yeri vardır. İşsizliğin hangi boyutlarda olduğunu biliyorum. Anadolu’nun kan kaybetmesinin sebebi işsizliktir. Sizin evlatlarınız pırıl pırıl evlatlarınız burada iş bulamayınca büyükşehirlerin varoşlarına asgari ücret için gidiyor. oysa ata toprağında işi olsa güzel olmaz mı? Emeklilere 2015’ten beri söylüyorum Ramazan Bayramı Kurban Bayramında asgari ücret kadar ikramiye olsun. Önce parayı nereden bulacaksın dediler. Israr edince biner lira verdiler. Seçime gidiyoruz parayı biraz arttırdılar… Kurban Bayramında 15 bin liraları göreceksiniz. Bağırıyorlar ‘parayı nereden bulacaksınız’ 27 buçuk yıl devlette çalıştım. Tasarruf nasıl yapılır kaynaklar nerelere harcanır 27 yılım bununla geçti… Söz verdiysem hesabını kitabını yapmışımdır. 5’li çetelere gelince dolar euro bazında para var… Vergisini ödüyorsunuz geçmediğiniz köprünün parasını istiyorlar. Emekliye gelince para yok. 5’li çeteden alıp size vereceğim.

Milliyetçiliğimizi sorguluyorlar. Bizim 2 kırmızı çizgimiz var. Vatanımız ve bayrağımız.  Biz onlar gibi değiliz. Kuzey Irak’ta askerin kafasına çuval geçirdiğinde tek cümle bile kullanmadılar. Ama Bay Kemal olsaydı ne olacağını herkes bilirdi. 34 askerimiz şehit edildi. Vuran Rusya koşa koşa Putin’e gitti. Niye gidiyorsun? Putin kapıda bekletti dakikalarca… Allah nasip eder Cumhurbaşkanı olduğumda 85 milyonun yüzünü yere eğdirmeyeceğim.

Ankara’nın göbeğinde Ülkücü Hareketin en dürüst akademisyenini katlettiler günlerce sesi çıkmadı. Şimdi dosyasını seçimden sonraya bıraktılar. Sinan Ateş’in katillerini bulup kulaklarından tutup yargıya teslim edeceğim. Tank Palet Fabrikası’nı da Katar’a sattılar. Katar ordusundan alıp ordumuza teslim edeceğim. Bunlarınki mevsimlik milliyetçilik garibanın evladı askere nasıl gittiyse evladımı da öyle gönderdim bunlarınki gibi parayla göndermedim. Sonra çıkıp bana milliyetçilik edebiyatı yapacaksın. Yemezler. Bay Kemal bunları yemez.

Hudur namustur yazar. Oradan içeri kimsenin gelmemesi lazım. Yol geçen hanı olmamalıdır. 3 milyon 600 bin Suriyeli ve sayısını bilmediğimiz Afgan kardeşlerimiz nasıl geldi. 2 yıl içinde göndereceğim.

Mustafa Sarıgül:

Erzincan Şeker fabrikasını geliştireceğiz. Kapanan belediyeleri referandumla yeniden açacağız. Erzincan’da tulum peynirini üzümünü dünya çapında marka yapacağız. Sevgili gençler Erzincan’a sanat gelecek. Erzincanspor’u süper ligde göreceğiz. Çiftçilerimiz sıkıntılı. Su pahalı, elektrik pahalı hayvancılık sıkıntıda. Çiftçilerimizi elektrik, su parasından kurtaracağız. Türkiye’mizi demokratik parlamenter sisteme kavuşturacak isim Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Liyakati adaleti getirecek izim Kılıçdaroğlu’dur.  İstanbul mitingi öncesi hiçbir genel başkan miting koymaz. Ama bugün İstanbul Mitingi’ne rağmen sayın genel başkanımız Erzincan’ı şereflendirdi. Bu da Erzincan’a ne kadar büyük önem verdiğini gösterdi. Fabrikada tarlada üretim kamuda dürüst yönetim diyen 13. Cumhurbaşkanımızı Erzincan’da saygıyla karşılıyoruz. Buraya CHP Genel Başkanı olarak geldi. Ama bu coşkuyu gördükten sonra inşallah 13’üncü Cumhurbaşkanı olarak uğurlayacağız.


Kaynak: tele1

Editör: Derya çelik