Gazete Emek - Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Kamu. Memurlar" notuyla yaptığı paylaşımda "En düşük memur maaşını asgari ücretin iki buçuk katına çıkaracağım. Yani bugünün tutarıyla söyleyecek olursam en düşük memur maaşı net 21 bin 265 lira seviyesinde olacak" dedi.

Sevgili memur kardeşlerim Bay Kemal hayatının 27,5 yılını devlette geçirdi. Memurlara baharı getirecek biri varsa inanın bana o da Bay Kemal'dir. Şunu da ekleyeyim; memurlarımızın tek sorunu maaş da değil. Pek çok sorunla cebelleşiyor, boğuşuyorlar. Hepsini biliyorum. Mesela polislerin çalışma saatleri günde 12, 13 saati ayda 240, 250 saati buluyor. Polis intiharlarının arkasında yatan sebeplerden biri de bu.

1 milyon 200 bin öğretmenimiz geleceğimizin teminatı evlatlarımızı emanet ettiğimiz kıymetlilerimiz. Kalabalık sınıflardan, okullarda hijyen sorununa ve malzeme sıkıntısına kadar pek imkansızlıklar içerisinde görevlerini yapmaya çalışıyorlar.

Bugün Denizli mitingimizde de söyledim; 15 Mayıs'tan sonra 100 bin yeni güvenlik personeli atacağız. Atama bekleyen 100 bin öğretmenimizi öğrencileri ile buluşturacağız. Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen gibi ayrımları ortadan kaldıracağız. Tüm öğretmenler kadrolu olacak.

Daha neler yapacak neler bu Bay Kemal. Bekleyin görün." 

Kılıçdaroğlu, "Sevgili memurlar, sevgili meslektaşlarım, gece 01.00’de burada görüşelim. Kusura bakmayın, programım çok yoğun ama gelmenize vallahi değecek." demişti.

Editör: Bekir GÜNEŞ