Gazete Emek - Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla Adıyaman'a gitti. Burada mezarlık ziyaretinde bulunan Kılıçdaroğlu, bir kişinin sözlü saldırısına uğradı. Dua ettiği sırada sözlü saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu, duasını tamamlamasının ardından mezarlıktan ayrıldı. 

Medyascope'un paylaştığı videoda Adıyaman Belediye Mezarlığı'nı ziyaret eden Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir vatandaş "Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna neden Fatiha okutturuyorsun?" dedi. Mezarlıktaki diğer vatandaşların "Ne kadar terbiyesizsin" diyerek provokasyona tepki gösterdikleri görüldü. 

Duasını tamamlayan Kılıçdaroğlu ve yanındaki heyet, mezarlıktan ayrıldı. O anlar kameralara yansıdı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Yaşanan olayın medyada geniş yer bulmasının ardından Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili paylaşımda bulundu. 

Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir, yapabilir; acısına vermek gerekir. Bugün bunları konuşmayalım, kayıplarımızı hakkıyla analım. Lütfen o insanımızı da ifşa edecek şeyler yapılmasın, özellikle sosyal medyada sorumlu davranalım. Benim hakkım varsa ben helal ettim." diye yazdı. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, provokasyonla ilgili Halk TV'ye açıklamalarda bulundu. Halk TV Muhabiri Fırat Fıstık'ın sorusunu yanıtlayan Özel, yaşanılanları şu sözlerle anlattı:

"Adıyaman'da henüz daha ismi belli olmayan depremzedelerin kabirlerini ziyaret etti. İlk önce kalabalığı gören insanlar ilk 3 gün devlet neredeydi diye sordu. sonra kemal beyi görünce aynı soruyu yönlendirdiler 'Neredeydiler?' diye.

Bizi 10 metre takip eden grup vardı. Devlet ilk 3 gün neredeydi diyen insanları görünce oranın gündemini başka noktaya getirmek için dua bitince fatiha okunmasına ilişkin o yakışıksız söylem geldi. İşin şu kısmıyla meşgulüz, devlet ilk 3 gün burada yoktu. Oradaki isyanı genel başkanımızın inancı üzerinden yapılan provokasyonla bastıramazlar. Bunu yapan kişiyle bayramda bu olur mu mezarlıkta bu olur mu tepkisi yöneltildi. Biz Adıyaman'ın acısını paylaşmaya geldik. Adıyaman'ı Acıyaman yapanlar 14 Mayıs günü Adıyaman'a hesabını verirler."

Editör: Bekir GÜNEŞ