Gazete Emek-Türkiye, 6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde yitirdiği canlara ağlarken olası İstanbul depremi de gündemdeki yerini koruyor.

Bilim akademisi üyesi Prof.Dr. Naci Görür olası Marmara depreminin sonuçlarına karşı uyararak önlem alınmazsa İstanbul nüfusunun üçte birinin göçük altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

NTV'ye konuşan Görür, İstanbul'u depremin vurmasının Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomik ve siyasi bağımsızlığının biteceğini öne sürdü. Görür, "Komplo teorisi gibi bir şey değil bu" dedi.

5 milyon kişi doğrudan etkilenecek
Megakentte 100 bin yapının çökeceğini söyleyen Görür, bu yapıların 1 milyon daireye eşit olduğunu ve her dairede 5 kişinin olduğunu varsayarak 5 milyon insanın doğrudan etkileneceğini dile getirdi.

Görür şunları söyledi:

"- Marmara bölgesi diz üstü çökerse Türkiye durur nefesi kesilir. Çünkü Türkiye'nin ekonomi, ticaret ve üretim özelliklerinin can damarı Marmara bölgesidir. O zaman Türkiye duraklar. Ekonomik olarak bağımsızlığını kaybeder.

Eğer bu ülkenin insanları bu topraklarda ebediyen yaşayacaklarsa depremde yıkılmayacak ayakta duracak. Bir dakikada on binlerce insanını kaybetmeyeceği yerleşim alanlarını oluşturmak zorunda."

Kaynak:halktv

Editör: Derya çelik