Gazete Emek- Türkiye müzik piyasasında yer alan birçok kişinin söylediği şarkıların çalıntı olduğu daha önce ortaya çıkmıştı. Bu şarkıların birçoğu Kürtçe sanatçılardan çalınarak Türkçe'ye çevrilmişti. Dijitalleşme ile birlikte bu çalıntılar birbir ortaya çıktı. 

Serdar Ortaç dahil olmak üzere birçok şarkıcının şarkılarının çalıntı çıkmasından sonra bu defa ise İbrahim Tatlıses'e ilişkin dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. 

Nevzat Çelik,"Mavi Mavi Masmavi"nin sözleri anneme, Fahriye Çelik'e ait. Dedeman'da çalışırken elinden şiir defterini alan Tatlıses, sonrasında şarkısını söylemiş, filmini yapmıştır" ifadelerini kullandı.

NEVZAT ÇELİK SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

Şair ve yazar NevZat Çelik sosyal medyadan yaptığı açıklamada İbrahimTatlıses'in şarkı olarak söylediği ve filmini yaptığı "Mavi Mavi Masmavi"nin sözlerinin annesi Fahriye Çelik'e ait olduğunu yazdı.

Serdar Ortaç, Kürtçe şarkıyı nasıl çaldığını anlattı: Kaldığım cezaevinde Kürt arkadaşlar vardı

Fikir hırsızlığına duyarsızlığa tepki gösteren Nevzat Çelik'in paylaşımı şöyle oldu:
 
"Mavi Mavi Masmavi"nin sözleri anneme, Fahriye Çelik'e ait. Dedeman'da çalışırken elinden şiir defterini alan Tatlıses, sonrasında şarkısını söylemiş, filmini yapmıştır. Canlı yayında açıkladım ama herhangi bir duyarlık oluşmadı. Birilerinin hırsızlığına bu kadar mı alıştık?

KOM Müzik'ten Serdar Ortaç'a yazılı Kürtçe şarkı cevabı: Kendisini uyardık

DAHA ÖNCE İBRAHİM TATLISES'İN DE İÇİNDE OLDUĞU BİRÇOK ŞARKICININ SÖYLEDİĞİ 'MİLLETİN DUASI' ŞARKISI DA ÇALINTI ÇIKMIŞTI

İbrahim Tatlıses ile ilgili bu iddia ilk değil. 2 yıl önce İbrahim Tatlıses'in de içinde olduğu grubun söylediği 'milletin duası' şarkısı da Kürtçe bir şarkıdan alındığı kanıtlanmıştı. 

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’ın sözlerini yazdığı Sarayın şarkıcılarının yer aldığı Milletin Duası şarkısı çalıntı çıktı. Milletin Duası şarkısının müziği 20 yıl önce bestelenmiş.

Hükümete yakın Poll Prodiction tarafından 27 Nisan 2018 yılında çekilen klibin bilgilerinde, Söz ve müzik bölümünde Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ve iki isim daha yer alıyor. Kulislerden gelen bilgiye göre, Milletin Duası isimle şarkının sözlerini İbrahim Kalın yazmış. Doğru. Ancak müzik ona ait değil,

Müzik, Kürtçe şarkılar söyleyen Murat Bektaş tarafından 20 yıl önce bestelenmiş. Klibi yayınlayan Poll Prodiciton’ın kurumsal hesabında ise;
Söz : İbrahim Kalın & Yavuz Bingöl & Ümit Yılmaz, Müzik : İbrahim Kalın & Yavuz Bingöl & Ümit Yılmaz diye yazıyor.

"Sarayın korosu" olarak da bilenen kadroda: Orhan Gencebay, Sibel Can, İbrahim Tatlıses, Seda Sayan, Cengiz Kurtoğlu, Yavuz Bingöl, Kutsi, Fettah Can, Alişan, Elif Buse Doğan, Metin Şentürk yer alıyor.

SURİYE OPERASYONU SIRASINDA TEKRAR YAYINLANDI

Gazeteci Fehim Işık ve bazı sosyal medya kullanıcıları, şarkının müziğinin çalıntı olduğunu, orijinal ezgi ile birlikte paylaştı.

ŞARKININ ASIL SAHİBİ MURAT BEKTAŞ

Kürt sanatçı Murat Bektaş, 20 yıl önce çıkan kasetinde bu şarkı vardı. O zaman da Kürtçe yasaktı. Aşk acısını anlatan şarkının Türkçe sözleri şöyle:da;
Zeryami nisanladiklari zaman
Yaramın ağzını açtılar
Yarayı tuzla doldurdular
İlaçlar çare etmedi ona

Ne kayalar tek basına
Ben gül biçtim bahçe yaptım
Kim görmüş kim demiş
Kız Kuran üstüne asık olmuşum

Ne çeşmeler çağıldardı
Kekik sesleri dışında
Keşke ben o delikanlılardan olsaydım
Onlar gönüllerince evlendiler

MURAT BEKTAŞ'IN ŞARKISININ ORJİNALİ ŞU ŞEKİLDE

Kaynak: Gerçek Gündem

Editör: TE Bilişim