Gazete Emek- Netflix, Türkiye'deki ücretlerine zam yaptı. Zam oranı üyelik programına göre yüzde 27 ila 42 arasında değişiyor.

Yeni fiyatlara göre Netflix''in en ucuz olan temel üyelik paketi yüzde 27 zamla 29.99 TL'den 37.99 TL'ye çıktı.

Standart ve özel üyelik paketlerine ise yüzde 42 zam geldi.

İşte eski ve yeni fiyatlar:

Böylelikle Netflix'in en pahalı olan ve aynı anda 4 kişinin izlemesine olanak tanıyan özel üyelik paketinin fiyatı 77.99 TL'ye yükseldi. Netflix son olarak 2021 mart ayında yüzde 31 ile 50 arasında değişen oranlarda üyelik paketlerine zam yapmıştı.

"ABONELERE E-POSTA GÖNDERECEĞİZ"

Netflix’ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Yeni üye olacak kullanıcılarımız için yeni ücretler geçerli olacak, mevcut üyelerimizin tümü içinse bu değişiklik aşamalı olarak sunulacaktır. Mevcut üyelerimiz plan değişikliği yapmamışlarsa, üyelik ücretleri değişmeden 30 gün önce bir e‑posta göndererek bilgilendirme yapacağız.”



 

Geçen ay dünya genelinde fiyat artışına giden popüler dizi ve film platformu Netflix, Türkiye fiyatlarını yaklaşık yüzde 40 ila 42 oranında artırdı. Bir kullanıcının zamma tepki göstermesi üzerine paylaşım yapan Netflix, "Ama bir sor neden? " ifadelerini kullandı.

Dünyanın en popüler dijital yayın platformu Netflix, Türkiye fiyatlarını da yüzde 40 oranında artırdı. Netflix Türkiye'den yapılan resmi açıklamada, "Geniş bir yelpazede en kaliteli içerikleri sunmaya ve Kulüp, Pera Palas’ta Gece Yarısı, Stranger Things gibi benzersiz yapımlara yatırım yapmaya devam edebilmek için Türkiye'deki ücretlerimizi güncellememiz gerekiyor" ifadeleri kullanıldı.

"ŞU GELENLERE BAK"

Temel, standart ve özel paketlere dün zam yapan yayın platformu, zammı soran bir takipçisine Twitter’dan yanıt verdi.

“Muhammed duydukların doğru, ama bir sor neden” diye yazan Netflix, zammın nedeninin yüzlerce yeni kaliteli içerik üretmek olduğunu belirtti.



 

Kaynak: Habertürk 

Editör: TE Bilişim