Gazete Emek - Kürt opera sanatçısı Pervin Chakar’la ilgili yorumu büyük tepki çeken sunucu Kübra Par, “Anlıyorum ki yorumum hem bir kırgınlığa yol açmış hem de kastını aşmış. Sayın Chakar’ın kimliği ve Kürt olmasıyla ilgili kesinlikle bir ilgisi yoktu. Böyle bir yanlış anlama geldiyse açıklıkla özür dilediğimi belirtmek isterim” dedi.

HABERİ OKU: Mahsun Kırmızıgül toplantıda Erdoğan'a serzenişte bulunmuş: Bırakın parkı başka yer mi bulamadınız?

Sunucu Kübra Par'ın, TV 100 kanalında yaptığı yayın sırasında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kadıköy Süreyya Operası'nda dinlemeye gittiği ve operanın bitiminin ardından saygı amacıyla reverans yaparak elini öptüğü, uluslararası alanda tanınmış soprano Pervin Chakar hakkındaki sözleri gündem olmuştu.

Diyarbakır Dengbej Evi (Mala Dengbêjan) 5 bin yıldır sürdürülen gelenek Diyarbakır Dengbej Evi (Mala Dengbêjan) 5 bin yıldır sürdürülen gelenek

"Dünya çapında sanatçı değil" demişti

Kübra Par, yayın sırasında klasik müzik konserlerini takip etmeye çalışan bir gazeteci olarak Chakar'ın adını hiç duymadığını söyleyerek, konuyla ilgi İstanbul Devlet Senfoni'den ve Opera-Bale'den sanatçıları aradığını anlatmıştı.

Par, daha sonrasında "Hayır biz de adını bu vesileyle duyduk. Aslında bu kadar başarılı bir sanatçı olsaydı muhakkak duyardık. Hem İstanbul'da hem Ankara'da bizim Opera- Bale Genel Müdürlüğümüz kendisini muhakkak kadroya almak isterdi. Ama daha çok Kürt kimliği üzerinden yaptığı açıklamalarla gündeme gelmiş. Bunun üzerinden dünyada çeşitli operalara etkinliklere katılmış bir isim. Ancak sanatıyla dünya çapında başarılar elde ederek, klasik müzik otoriteleri tarafından dünyaca ünlü soprano olarak kabul edilmiş biri değil” demişti.

"Özür dilerim"

X hesabından bugün programdaki sözlerine yer veren Par, “Anlıyorum ki yorumum hem bir kırgınlığa yol açmış hem de kastını aşmış. Sayın Chakar’ın kimliği ve Kürt olmasıyla ilgili kesinlikle bir ilgisi yoktu. Böyle bir yanlış anlama geldiyse açıklıkla özür dilediğimi belirtmek isterim. Yorumumun etnik kimliği ile bir ilgisi yoktu. Haksızlık olarak algılandıysa özür dilerim” ifadelerini kullandı.

Editör: Bekir GÜNEŞ