Gazete Emek-ABD ekonomisinin duraksamasına dair sinyaller ve faiz artışlarının devam edeceği beklentisi güçlenirken altın fiyatları düşüşe geçti.

Son dönemde altın piyasasında bir hareketlenme yaşandığını belirterek yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, "Kısmen fiyatlar aşağı düştü. Rakamlarda 30-40 lira gibi bir gevşeme olduğunu söyleyebilirim. Bundan sonraki süreçte ne olur? Önümüzdeki seçim arifesinden sonra -ki biz bunu hep haziran olarak belirliyoruz- hazirana kadar çok hareketli olacağını öngörüyoruz" dedi.

"ALTIN ALMALARINI TAVSİYE EDERİM"

"Yatırımcılara söyleyeceğim şudur; en güvenilir liman altındır" diyen Yazıcı, "Altın almalarını, yatırımlarını mutlaka altına yapmalarını tavsiye ederim. Orta Doğu, özellikle Katar, Dubai, Fas ve Azerbaycan’dan gelen turistlerimizin altına daha fazla ilgileri var. Ancak onların istemiş olduğu ürün 18 ayar ve 21 ayar. Kimi zaman onları temin edebiliyoruz, kimi zaman temin edemiyoruz. Ama yüzde 60, biz kuyumculuk sektöründe istediğimizin karşılığını alabildik diyebilirim" dedi.


GRAM ALTIN TAHMİNİ

"Altının sonraki zamanlarda daha da yukarı gidebileceğini tahmin edebiliyoruz" diyen Yazıcı, "Bin 350 bandını rakamsal olarak bekliyorduk. Yukarısı olur mu? Açıkçası şunu söylemek gerekiyor; dünyada herhangi olumsuz bir durum olmaması durumunda inşallah o rakamlarda da kalabilir veya o rakamları görebiliriz diye bir beklenti içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.


"BU BEKLENTİ İÇERİSİNDE MÜCADELEMİZİ YAPIYORUZ"

Yazıcı, "Biliyorsunuz Türkiye’mizde acı bir olayla karşı karşıya kaldık. Depremle alakalı Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne bakılınca 11 tane ilimizi, haliyle ekonomik anlamda Türkiye’nin yarısını etkilemiş olacaktır, bunu zaman gösterecek. Üretim ve sanayinin olduğu bir bölgeden bahsediyoruz. Büyük bir yıkım var. 13 milyon, 15 milyon insanın etkilendiği bir ortamdan bahsediyoruz. Umarım bundan sonraki süreçte hükümetimiz ve muhalefet el ele vererek hepimiz birlikte ayağa kalkacağız. Bu beklenti içerisinde mücadelemizi yapıyoruz" dedi.


GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın yurt içi piyasaların kapalı olduğu bayram tatilinde gerilemeyi sürdürürken bin 239 TL seviyesine çekildi.

Dün gram altının fiyatı güne bin 246 TL seviyesinde başlamıştı.

ALTININ ONS FİYATI KRİTİK SEVİYEDE

Öte yandan altının ons fiyatı dün bin 969 dolarla 3 Nisan'dan bu yana en düşük seviyeye inmesinin ardından kayıplarını kısmen telafi ederek güne bin 986 dolar seviyesinde başladı.

Böylece altının ons fiyatı ABD ekonomisinin duraksamasına dair sinyaller ve faiz artışlarının devam edeceği beklentisiyle 2 bin dolar olan kritik seviyenin altında seyrediyor.

FED'DEN FAİZ ARTIRIMI BEKLENTİSİ

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay 25 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılmaya başlanırken, temmuz toplantısına ilişkin belirsizlikler de güçlendi. Banka'nın temmuzda yüzde 61 ihtimalle politika faizini sabit bırakması beklenirken, 25 baz puan daha faiz artırabileceğine yönelik ihtimaller yüzde 30 seviyesine çıktı.

Kaynak: gerçek gündem 

Editör: Derya çelik