Gazete Emek-Ağır çalışma koşullarına karşı işten çıkarılan LC Waikiki işçilerinin eylemi sonuç verdi. İşçilerin işten çıkarılmasına dair kodun değiştirildiği ve işçilere tüm haklarının verildiği belirtildi.

İstanbul Esenyurt'ta bulunan LC Waikiki deposunda Kluh isimli taşeron firmasına bağlı çalışan 12 temizlik işçisi, ağır çalışma koşullarına karşı çıktıkları için “Kod 46” gerekçe gösterilerek işten atılmıştı. İşçiler, bunun üzerine Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı, Ardiyecilik ve Antrepoculuk İşçileri Sendikası (Limter-İş) öncülüğünde depo önünde eylem başlatmıştı.

Limter-İş Sendikası’nın sosyal medya hesabından, işçilerin eylemlerinin sonuç verdiği açıklandı. Paylaşımda, şunlar kaydedildi: "Gelinen aşamada direnişimiz kazanımla sonuçlandı. Direnişimizin 19’uncu günü olan bugün akşam saatlerinde patronlar ve firma yetkilileriyle işçi arkadaşlarımız arasında imzalanan protokolle taleplerimiz kabul edildi. Bir kez daha gördük ki, ancak birleşen ve direnen işçiler haklarını kazanabilir.”

İşçilerin bundan sonraki iş yaşamında sorunlara neden olacak işten çıkarma kodu olan Kod-46'nın değiştirildiği ve işçilere tüm haklarının verildiği kaydedildi.


Kaynak: Evrensel 

Editör: TE Bilişim