Gazete Emek-  AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hekimlere yönelik, “Özel sektör çok daha büyük paralar verdiği için oralara kaçıp gidiyorlarmış. Bakın açık konuşuyorum. Varsın gidiyorlar, gitsinler” sözlerine bir tepki de sanatçı Tarkan’dan geldi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Tarkan, “Onları ülkemizden kaçırmak büyük kayıp ve yanlış olur. Hekimler bu ülkenin başının tacıdır. Değerleri bilinmelidir” ifadelerini kullandı.

Tarkan’ın açıklamasının tamamı şöyle:

"Hayatlarımızı emanet ettiğimiz hekimlerimize hakettikleri saygıyla yaklaşılmalı, emeklerinin karşılığı olan haklar verilmelidir. Onları ülkemizden kaçırmak büyük kayıp ve yanlış olur. Hekimler bu ülkenin başının tacıdır. Değerleri bilinmelidir. Tüm kalbimle hekimlerin yanındayım."


ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan dün (8 Mart) yaptığı açıklamada, hekimlere yönelik "Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi. En çok maliyeti yüksek olan da hangi birimdir? Sağlıktır. Ama şimdi ‘efendim işte az para veriyormuş’. Sordum, en az alan ne alıyordur? 8 bin, 9 bin. En yüksek alan ne alıyordur? İşte 25 bin civarında alıyordur. E buna rağmen özel sektör çok daha büyük paralar verdiği için oralara kaçıp gidiyorlarmış. Bakın açık konuşuyorum. Varsın gidiyorlar, gitsinler" ifadelerini kullanmıştı.


 

Editör: TE Bilişim