Gazete Emek- Maraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7 büyüklüğünde deprem olurken Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.

Erdoğan: 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 5 bin 385 vatandaşımız yaralandı. 2 bin 818 bina yıkıldı. 5 bin 385 yaralı var. 
 

AFAD ise 1014 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı 

Sabah saatlerinde yapılan açıklamada ilk belirlemelere göre 1014 vatandaşın hayatını kaybettiği, 2 bin 323 kişinin yaralandığı bildirildi.

ARTÇILARIN BÜYÜKLÜĞÜ 6'NIN ÜZERİNDE

Ana sarsıntının ardından birçoğunun büyüklüğü 6'nın üzerinde olmak üzere 78 artçı deprem meydana geldi. Etkilenen illerde binlerce bina yıkıldı. 

Maraş'ın yanı sıra Antep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedilen deprem nedeniyle insanlar binalardan çıkarak soğuk havaya rağmen dışarıda beklemeye başladı.

Deprem nedeniyle Maraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da bazı binalar yıkıldı.

Depremin ardından Pazarcık'ta büyüklüğü 5,3'e kadar ulaşan artçı sarsıntılar oldu. Merkez üssü Antep olan 6,4 ve 6,5 ve 6,6 büyüklüğünde  üç deprem olurken, AFAD verilerine göre çok sayıda ilde de depremler ve artçı sarsıntılar meydana geldi. 

Adıyaman'dan Hatay'a, Balıkesir'den Antep'e birçok şehirde küçük ve orta büyüklükte depremler meydana geldi ve gelmeye devam ediyor

Editör: Bekir GÜNEŞ