Gazete Emek - Türkiye genelinde 32 şubesi, bölge kentlerinde 16 şubesi  olan Mualla Tatlı Krallığı kafenin Mardin'deki işletmesinde doğum günü vesilesiyle  Kürtçe parça çalınmasını isteyen müşterinin isteğini “yasak” denilerek geri çevrilmesi büyük tepki çekmişti.

"Bizim şehrimizde dilimizi yasaklayamazsınız"

İstekte bulunan ve “yasak” denilerek Kürtçe parça isteği reddedilen müşteri sosyal medyada  olayı  protesto etti ve boykot çağrısında bulundu.

Genç kadın videoda  “Dilimize, kültürümüze, sanatımız ve varlığımıza karşı olanlar şunu bilsin ki, biz her daim kültürümüzü, tarihimizi ve varlığımızı destekliyoruz. Ve her zaman var olacağız.  Bizi yok sayamazsınız. Dilimizi yok sayamazsınız.  Bizim şehrimizde ve başka bir yerde dilimizi yasaklayamazsınız! Sizi boykot ediyoruz. Sizi boykot ediyoruz. Yaşasın Kürtçe!” paylaşımında bulundu.

Sosyal medyada boykot çağrısı

Olaya maruz kalan müşterinin söz konusu olayı sosyal medyada paylaşması ardından Mualla Tatlı Krallığı’nın tüm şubelerinin boykot edilmesi için sosyal medyada #muallaboykot hashtagı ile bir kampanya başlatıldı. Kampanyaya çok sayıda kullanıcı destek verdi.

Kampanyanın yaygınlaşması ardından Mualla Tatlı Krallığı Mardin şubesinden olaya ilişkin bir açıklama yapıldı.

Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı

İşletme özür diledi

İşletmenin Instigram hesabından Kürtçe ve Türkçe yapılan açıklamada yaşanan olaydan dolayı müşterilerden özür dilendi.

Türkçe ve Kürtçe yapılana açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kamuoyuna;

Önceki gün şubemizde personelimizin bir müşterimize ifade ettiği yanlış sözler kamuoyunda tepkiye yol açmıştır. Durumdan hasıl üzüntümüzü dile getiriyor, hiç bir şekilde böylesi bir tutumun arkasında olmadığımızı beyan ederiz. Böylesine bir durumun yaşanmasından kaynaklı personelimiz adına özür dileriz.”

Ji raya giştîre;

Duh li şûbeya me personelek me hin gotinên xelet ji muşterîyek me re gotin û ev bû sedemê berteka raya giştî. Em ji ber vê rewşê xemgîn in û beyan dikin ku bi ti awayî em ne li pişt van gotinan in. Ji ber vê şaşiyê em li ser navê personela xwe lêborîna xwe dixwazin.”

Editör: Bekir GÜNEŞ