Gazete Emek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, depremden etkilenen Adıyaman'da sahra hastenesi önünde açıklamalarda bulundu.

Akşener özetle şunları söyledi:

"Bugün gördüğüm şey şu: Gıdaya erişim kolaylaştı. Suya erişim çok zorluydu ona başladı orada da sorunumuz yok. Ama iki derin problem var. Birisi barınma, ona bağlı ısınma. Dün Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifade ettiği tüp üzerinden ısınma, aydınlanma ve yemek pişirmeye dair bir çalışma var. Onu sahadan aldığımız bilgiler ışında ben iletmiştim. Bu başladı.

Şimdi ilaç… Salgın hastalık çıkacağı korkumuz var. '99 depremiyle arasında bir fark var. O gün yazdı, bugün kış. Çocuklarla ilgili ilaç, ateş düşürücü ve barınmayla ısınmaya dair eksikliklerimiz var. Bunların tamamlanması lazım acilen.

Bir diğer konu da tuvalet ihtiyacı. Tuvalet ihtiyacı gerçekten çok üst seviyede. Kadınlar açısından bu iş çok zor. Çok hızlı bir biçimde tuvalet inşası ihitiyacı var. Bir çadır kente gittik, iki tuvalet yapmışlar. Bu mümkün değil.

Bir de ailelerini kaybetmiş arkadaşlarıma şunu söyledim; acınızı elbette çok zor unutmak ama mutlaka annesini babasını kaybetmiş çocuklarla ilgileneceksinz. Sizden istirham ediyorum, bu konuya dikkat çekiyorum, çocuk çalınır böyle dönemlerde. Organ için, çalınmak için çalınır. Annesini babasını kaybetmiş çocukları Allah rızası için devletin kurumlarına teslim edin. Ulaşamadınız bizi arayın biz teslim edelim. Teslim edildiğinde akrabalarına DNA testi yapılarak teslim ediliyor. Geçmişten çıkardığımız bir derstir bu.

Biz yangın söndürmek üzere geziyoruz. Yangından mal kaçırmak gibi bir telaşımız derdimiz yok. Ama şunu söylemek zordundayım: Bu tek adam sistemi kurumlarımızın içini boşaltmış. Kurum diye, devlet aklı diye bir kavram kalmamış. Sonuç olarak liyakat ortadan kalkmış."

Editör: Bekir GÜNEŞ