Gazete Emek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Meclis grup toplantısında konuştu.

Meral Akşener iktidarın seçim öncesi DEM Parti ile kayyım pazarlığı yaptığını öne sürdü.

AKP, ‘taklacı’ meclis üyesi hakkında soruşturma başlattı AKP, ‘taklacı’ meclis üyesi hakkında soruşturma başlattı

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarının satır başları şu şekilde:

  • Seçimde hem iktidar hem muhalefetin kulağını çekecek, o yüzden bayrağı biz devralacağız.
  • 30 Aralık’ta Sinan Ateş’in katledilişinin sene-i devriyesi. Bir yıl boyunca katillerinin kim olduğu bir türlü bulunamadı. Umarım bundan sonra ortaya çıkar. Ayşe Ateş sadece katledildiği gün acısını paylaşacağı bir açıklama yapacak. İyi Parti kimliğiyle değil, arkadaşlarımın orada bulunmasını talep ediyorum. İnsan olarak orada olacaksınız. Mekanı cennet olsun Ateş’in. Bir yıl sonra bizlerin gayretiyle de katledenler ortaya çıkarılabilir.

“Adı sürekli değişen sevdası değişmeyen sözde siyasi parti”

  • Terörle mücadelede bile hasametin arkasına sığınan bir güçle mücadele ediyoruz. Terörü bitirdik diye millete yalan söyleyen bir büyük basiretsizlikle mücadele ediyoruz. Sadece iktidarla değil haine hain diyemeyen riyakarlarla da, koltuk meraklısı fırsatçılarla da mücadele ediyoruz. Adı sürekli değişen, terörist başına duyduğu sevdası bir türlü değişmeyen sözde siyasi partinin siyasi meşruiyeti yoktur.
  • Terörü aklamaya kalkanların gazi meclisimizde yeri yoktur. Öcalan kürtlerin bir değeridir diye yapılan açıklamaların da bu vatanın hiçbir evladında karşılığı yoktur. Kürtler, elinde on binlerin kanı olan bir teröristle bile anılamayacak değerlidir. Kürtler bu ülkenin has ve şerefli evlatlarıdır. 
  • Buradaki asıl sorun ne Türkiye ile ne Türk milleti ne de Kürtlerle hiçbir bağlantısı bu uzaktan kumandalı değil, bunlara bu cüreti verenler. Asıl sorun, bir belediye kazanmak uğruna teröristin mektubunu okutanlardır. Oy uğruna şekilden şekile giren partiler, kimi kapının arkasında kimi de kapının önünde yapılan diplomasiler, her seçim öncesinde kapılarında paspas olan siyasetçilerdir.
Editör: Bekir GÜNEŞ