Gazete Emek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akeşener, verilen ceza sonrası Ekrem İmamoğlu'na desteğe gitmesine yönelik tartışmaya dair "Kendi seçtirdiğimiz belediye başkanı için kimden izin alacağız" dedi.

Erdoğan'ın “Cezayı bayram havasıyla çak yaparak kutlayanları mı ararsınız…” sözlerine "Türkiye’den kopmuştu, dünyadan da kopmuş. Orada çak mak olmaz, orada teselli olur. Benim Sayın İmamoğlu ve Dilek İmamoğlu’na yerimden kalkıp sarılma nedenim budur" yanıtını verdi. Erdoğan'ın "İmamoğlu başka ebeveynler arıyor" sözleri için ise "Çok pis bir dil bu" dedi.

Verilen ceza sonrası Saraçhane'ye Ekrem İmamoğlu'na desteğe gitmesine yönelik tartışmaya dair ise "Kendi seçtirdiğimiz belediye başkanı için kimden izin alacağız" dedi.

ERDOĞAN'IN "CEZAYI ÇAK YAPARAK KUTLAYANLAR" SÖZLERİNE YANIT

Erdoğan, AKP Meclis grup toplantısında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza için, “Cezayı bayram havasıyla çak yaparak kutlayanları mı ararsınız…” ifadelerini kullanmıştı. Akşener, Erdoğan'ın bu sözlerine şu yanıtı verdi:

"Millet iradesine ‘çak’ yapıldı aslında. Biz birbirimize ‘çak’ yapmadık. Sayın Erdoğan da hapishaneye giderken ‘çak’ yapmamıştı, o zamanın vesayetçileri millet iradesine çak yapmıştı ama o çakı suratımıza tokat olarak atmıştı. Şimdi de dünün mağduru bugünün vesayetçisi gene millet iradesine, suratımıza tokat attı. Millet iradesine uzatılan her eli o millet iradesi kırar. Ben sayın Erdoğan’ı her şeye rağmen akıllı bulmuşumdur. Şimdi ‘Çak yaptılar’ı söylüyorsa çok vahim. Türkiye’den kopmuştu, dünyadan da kopmuş. Yahu arkadaş 1998’i hatırlasana. O kararın verildiğinde ne halde olduğunu hatırlasana. Biraz empati yapsana. Orada çak mak olmaz, orada teselli olur, orada moral düşüklüğünü ayağa kaldırmak olur. Benim sayın İmamoğlu ve Dilek İmamoğlu’na yerimden kalkıp sarılma nedenim budur. Düşmeyeceğiz, milli iradenin temsilcisi olarak gereğini yapacağız."

İSMAİL ÇATAKLI'YA: HABERİ YOKSA ÇOK DAHA VAHİM

CHP'li Özgür Özel, dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Bakan yardımcının, İsmail Çataklı'nın kardeşi yurt dışında FETÖ firarisi mi değil mi kardeşim" diye sormuş, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, “Sen söyleyince baktım, hakkında ihbar var. Gelir adalete hesabını verir” demişti.

Akşener buna dair “Tiyatro denilen iş bu, haberinin olmadığı gerçekse ben bu gece uyuyamam. Dümense anlarım, orada da sorumluluğunu yerine getirmiyor. Haberi yoksa çok daha vahim” değerlendirmesinde bulundu. Akşener, "Kardeşinizden size ateş etme de doğru değil ama siz sorumlu bir mevkidesiniz gereğini yapacaksınız. Bilmiyorsanız çok vahim. Uçan kuştan haberi olan, teröristlerin ayakkabı numalarını bilenlerin... Bu çok vahim!" diye konuştu.

SADECE İSTANBUL'A ÖZEL BİR ÇÖKME DEĞİL BU

Akşener, İmamoğlu hakkındaki cezanın ardından Saraçhane'de yaptığı konuşmasındaki "84 milyon" vurgusuyla ilgili, "Milli iradeye uzatılan bir el var. Bu milli iradeye çökme hadisesinin karşılığı olarak 85 ya da 84 milyon, Türkiye’de yaşayan herkes senin yanında dedim. Sadece İstanbul’a özel bir çökme değil bu. Bu Türkiye’nin tümüne çökme meselesi. Sadece İstanbullu Ekrem İmamoğlu’nun meselesi şeklinde bakarsak yanılırız" dedi.

"SEÇTİRDİĞİMİZ BELEDİYE BAŞKANI İÇİN KİMDEN İZİN ALACAĞIZ"

Akşener devamında özetle şunları kaydetti:

"Ben Kılıçdaroğlu’nu aradım, telefonu kapalıydı. Almanya meselesini unutmuşum, uçakta zannettim, sonra anlaşıldı ki bir programdaymış. Sonra döndüm bir kalabalık güç oluşturabilelim diye Gültekin Uysal’ı aradım, konuştuk. Bir kısmına 'Gideceğim' dedim. Yanlış anlaşılmasın, izin almaya aramadım, öyle bir durum yok. Gövde gösteresi yapmak istedim. Zaten kimseden izin alma mecburiyetim yok, söyleyeni de fena çarparım. Çünkü bu belediye başkanları iki partinin ittifakıyla seçilmiş belediye başkanları. Mersin hariç diğerlerinin tümü bütün CHP’nin ve İYİ Parti teşkilatlarının çalışarak seçtirdiği belediye başkanları. Dolayısıyla bu arkadaşların iyi yaptıklarından da kötü yaptığı işlerinden de mesulüz. İzne mizne ihtiyaç yok. Kendi seçtirdiğimiz belediye başkanı için kimden izin alacağız!"

Editör: TE Bilişim