Gazete Emek-Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) aktardığı son bilgilere göre Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Balıkesir, Edirne, Kırklareli, Bursa, Bilecik, Sinop ve Kahramanmaraş çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Afyonkarahisar, Eskişehir, Sivas, Tokat, Ordu ve Giresun çevreleri ile Isparta ve Yozgat’ın kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Burdur, Denizli, Eskişehir, Giresun, Isparta, Konya, Kütahya, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

SICAKLIKTA DEĞİŞİKLİK YOK

MGM, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağını, Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN DE 'SAĞANAK' UYARISI
Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son verilere göre; 23 Nisan 2023 Pazar günü yurdun batı bölgelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle ve akşam ilk saatlerde ilimizin güney ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.


Kaynak: Duvar 

Editör: Derya çelik