Gazete Emek - Oyununda kullandığı bir ifade nedeniyle hakkında Cimer’e şikayet yazılan televizyoncu programcısı Metin Uca, Ankara’ya gitmek için geldiği İstanbul Havalimanı’nda kimlik kontrolü sırasında gözaltına alındı. Modacı Barbaros Şansal’da Facebook paylaşımını gerekçe gösteren bir vatandaşın Cimer’e şikayetiyle İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı. Şansal duruma, “Benim Facebook hesabımın olmadığını dünya bilir” diye tepki gösterdi.

“BİR VATANDAŞ RAHATSIZ OLMUŞ”

İstanbul Havalimanında gözaltına alınan Metin TELE1’e konuştu. Uca şu ifadeleri kullandı:

“21 ağustos 2022 günü Eremit’te yaptığım gösteri esnasında Stefanos Yerasimos’un ‘Sultan Sofraları’ isimli kitabından bir alıntım var. 21 Ağustos 1471 günü Fatih Sultan Mehmet’in 20 kilo deniz kabuklusu aldırmasıyla ilgili. O bölüme geldiğimde dedim ki; ben ecdadım Fatih Sultan Mehmet’e mi inanacağım, yemeyin diyen Ali Erbaş’a mı inanacağım? Bu cümleden dolayı bir vatandaş rahatsız olmuş, şikayetçi olmuş. ‘İfade vermeye geleceğiz’ dememize karşın 30 Ocak günü karar çıkmış. Uçağa binerken gözaltına alındım.”

BARBAROS ŞANSAL’DA GÖZALTINDA

Modacı Barbaros Şansal’da Facebook paylaşımını gerekçe gösteren bir vatandaşın Cimer’e şikayetiyle İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı. Şansal hakkında arama kararı bulunduğu öğrenildi. Şansal Facebook hesabının olmadığını söyleyerek tepki gösterdi.

Karakoldayken Sözcü’ye konuşan Şansal şu ifadeleri kullandı:

“Muhbir vatandaşlar CİMER üzerinden şikayet etmişler. İftiralar… Ayrı ayrı konular. Metin Uca’nınki tiyatrodaki bir tirat, Fatih Sultan Mehmet’le ilgili bir espri yüzünden, “halkı kin ve düşmanlığa sevketmek”ten… Benimki de olmayan Facebook hesabım üzerinden… Benim Facebook hesabım yok dünya biliyor. Bir sahte hesaptan açılan bir dava. Ben uçaktan inerken alındım, Metin Uca da giderken alınmış. Birazdan ifademi vereceğim, serbest kalacağım, bir şey yok yani… Metin Uca da iyi… Yarın Ankara’da oyunu var. Uçağını kaçırdı ama akşam uçağıyla gidecek. Ben de akşam uçağıyla dönüyorum zaten Ercan’a (Kıbrıs)… “

Editör: TE Bilişim