Gazete Emek-MetroPOLL Araştırma CEO'su Özer Sencar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 2023 Haziran'da 2023'te yapılacağı açıklamalarının "muhalefeti istediği istikamette yönlendirme amaçlı" olduğunu söyledi ve "Sonbaharda baskın seçim var" dedi.

Ekonomik krizin ortaya çıkardığı sonuçlardan dolayı erken seçim tartışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçimin 2023'te gerçekleşeceğini ve bu tarihin öne alınmayacağını açıkladı. Ancak bu açıklama da tartışmaları sonlandırmadı.

"BASKIN SEÇİM VAR"

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, sosyal medya hesabından erken seçim tartışmaları hakkında dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim planını değerlendiren Sencar, "Amacı öncelikle muhalefeti belirsizliğe itmek ve hazırlıksız yakalamaktır. İkinci olarak istediği kişinin rakibi olmasını sağlamaya çalışmaktır. Bakalım muhalefet Erdoğan'ı ne kadar tanımış 20 yıllık iktidarından sonra" ifadelerini kullandı. 

BASKIN SEÇİM İDDİASI

Değerlendirmesini sürdüren Sencar, "Eldeki verilerden ve aktörlerin bildiğimiz özelliklerinden hareketle bu yıl sonbaharda erken veya baskın seçimin olacağını düşünüyorum. Erdoğan'ın 2023 Hazira'dan söz etmesi muhalefeti istediği istikamette yönlendirme amaçlıdır diye düşünüyorum" sözleriyle Erdoğan'ın rakiplerini yönlendirmeyi amaçladığını da aktardı.

Kaynak: Dokuz8haber 

Editör: TE Bilişim