İslam Memiş: Herkes bu soruyu sorsun, doğru cevabı veren milyoner olur İslam Memiş: Herkes bu soruyu sorsun, doğru cevabı veren milyoner olur

Gazete Emek-Emekli ikramiyelerinin yüzde 50 artışla 3 bin TL'ye çıkarılması sonrasında, ekonomi yazarı Dr. Şeref Oğuz'un açıklamaları gündemi sarsmış durumda. Oğuz'a göre, bayram ikramiyelerindeki artış emeklilerin tepkilerine neden oldu ve bu konunun yeniden ele alınması gerektiği düşünülüyor.

Yüksek enflasyonun emeklilerin alım gücünü ciddi şekilde etkilediğine dikkat çeken Oğuz, bayram ikramiyelerinin iyileştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

5,000 LİRAYA ÇIKARILACAK

Hükümete yakın çevrelerden aldığı bilgilere dayanarak konuşan Oğuz, ikramiyenin yeniden artırılması için çalışmaların yapıldığını belirtti. Tahminine göre, ikramiye için 2 bin lira daha artış öngörülüyor ve böylece emeklilerin bayram ikramiyesi 5 bin liraya çıkarılacak.

Oğuz'a göre, bu artışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulması bekleniyor. "Sanıyorum mart ayının ortasında seçimlere kısa bir süre kala bu açıklama yapılacak" diyen Oğuz, gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti.




 

Kaynak: Halk TV 

Editör: Derya çelik