Gazete Emek-İstanbul Ataşehir'de 2014'te inşaatına başlanan İstanbul Finans Merkezi'nde (İFM) otel ve alışveriş merkezi inşaatında çalışan Yapı&Yapı İnşaat bünyesinde çalışan işçiler, yaklaşık üç aydır maaşlarını alamadıkları için bugün finans merkezi önünde eylem düzenledi.

Yapılan eylemde, DİSK’e bağlı Dev-Yapı İş Sendikası üyesi işçilerle birlikte Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) kurucu üyesi, eş sözcüsü ve Yeşil Sol Parti'nin İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Kezban Konukçu da gözaltına alındı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Konukçu, “İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde çalışan ve Yapı&Yapı Holding tarafından hakları gasp edilen işçilerle beraber gözaltına alındık. İşçilerin haklarının gaspetilmesine müsade etmeyeceğiz. Yaşasın sınıf dayanışması” dedi.


‌“TÜM HAKLARIMIZI ALANA KADAR DİRENECEĞİZ”
Dev-Yapı İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “Yasaklarınızı Tanımıyoruz. Finans Merkezi şantiyesinde haklarımızı gasp eden Yapı&Yapı ve Emlak Konut GYO önüne bir kez kaymakamlık yasağı getirildi. Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz” denildi.

Kaynak: Evrensel 
 

Editör: Derya çelik