Gazete Emek- CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AKP’li isimlerin “örgüt üyesi” diyerek hedef gösterdiği Şenyaşar ailesinden Fadıl Şenyaşar’ın, AKP Suruç ilçe teşkilatına üye yapıldığını açıkladı.

Tanal, cezaevinde bulunan Fadıl Şenyaşar’ın AKP üyeliğinin 14 Nisan 2020 tarihine kadar sürdüğünü, bu tarihteki AKP Suruç İlçe Başkanlığı toplantısında Şenyaşar’ın üyelik kaydının silinmesine karar verildiğini belirtti.

TANAL: BU GERÇEĞİ İLK KEZ AÇIKLIYORUZ

Emine Şenyaşar’ın adalet arayışının tüm dünya tarafından duyulduğunu vurgulayan Tanal, “Hatırlatalım” diyerek olayı şöyle aktardı:

“14 Haziran 2018’de Şenyaşar ile Yıldız aileleri ve yakınları arasında kavga yaşandı. Emine Şenyaşar, eşi ve 2 oğlunu yitirdi. Aynı olayda Mehmet Şah Yıldız da hayatını kaybetti. Olay sonrası yaralıların kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesi basıldı. Baba Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Celal ve Adil Şenyaşar hastanede katledildi. Suruç Devlet Hastanesinde meydana gelen olaylara dair kamera kayıtları ve cihazlar, duvar yıkılarak götürüldü. Kamera kayıtlarının akıbetine ilişkin hem önceki Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e hem de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi verdik. Üzerinden kaç ay geçti, henüz cevap yok.”

ŞENYAŞAR AİLESİ 640 GÜNDÜR ADALET BEKLİYOR

Şenyaşar ailesi 640 gündür adaletin tecellisi için bekliyor. Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte 9 Mart 2021’den beri Urfa Adliyesi önünde başlattığı nöbet bugün de devam etti. Ellerinde “Adalet” yazılı dövizle adliye önünde oturan aile sosyal medya hesabından kısa bir paylaşım yaptı. Eski Adalet Bakanı Adülhamit Gül’ün ‘Adliyelerin kapısı adalet kapısıdır’ sözlerini hatırlatan aile, “Adalet Bakanlığı nerede... 640 gündür bir anne Urfa Adalet Sarayı'nın kapısında adaletin tecellisi için bekliyor” dedi.

Editör: TE Bilişim