Günümüzde, dar mekanları daha ferah görünmesini sağlayan köşe koltuk modelleri fonksiyonelliği ile dikkat çeker. Dekorasyonda tamamlayıcı bir atmosfer yaratan mobilyalar stiliniz hakkında da detaylı bilgi verir. Ayrıca, rahat koşullar sağlayan köşe koltuk takımı zamansız parçaların da en başında gelir. Siz de evinizin dekorasyonunda yenilenme yapmak istiyorsanız öncelikle köşe koltuk modellerinden başlayabilirsiniz. Bu sayede, konforlu zamanlar geçireceğiniz mobilya modellerini farklı alternatiflerle keşfetme şansını yakalayabilirsiniz.

Köşe Koltuk Takımı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çeşitli koleksiyonlardan modelleri seçerken ilk bakışta odanızın ebatlarını hesaba katmanız gerekir. Devamında ise, mobilyanın boyutu, kumaş türü, modüler parça sayısı, depolama alanı, rengi ve ergonomik özellikleri önemlidir. Ayrıca, sevdiklerinizi ağırladığınız salon ve oturma odalarının vazgeçilmez mobilyalarından olması yataklı, bazalı ya da diğer işlevsel özelliklerini de önemli kılar. Özellikle geniş bir aileniz varsa ya da sık sık yatılı misafir ağırlıyorsanız yataklı köşe koltuk modellerini önceliğinize alabilirsiniz. Bununla birlikte, seçeceğiniz kumaş türü ile konforlu bir oturma pozisyonunu yakalayabilirsiniz. Bu kapsamda, kadife, polyester, nubuk ve keten gibi materyallerin farklı avantajları seçim kriterlerinizi yakından etkiler. Ek olarak, doğru kumaş cinsi seçildiğinde leke tutmayan ya da kolay temizlenen alternatifler size zaman kazandırır. 

Modüler tercihler de diğer kriterler kadar önemli bir yer tutar. Modüler sayısı odanızın büyüklüğüne göre şekillenirken ikili ve üçlü parçalar trend tercihlerdendir. Mobilya birimlerin yer değiştirebilir olması ve farklı şekillerde görselliğini koruması fonksiyonel özelliklerini de yüceltir. Eğer, minimal bir mekanınız varsa kullanım alanını genişletmek adına küçük köşe koltuk ya da mini köşe koltuk takımlarını da değerlendirebilirsiniz. İlave olarak, odanızın şekli biçimsiz ve birden fazla kişiye oturma alanı açmak istiyorsanız L şeklinde mobilyalar vazgeçilmez seçimleriniz olabilir.

Estetik ve Fonksiyonel Köşe Koltuk Modelleri

Borsada rekor! Yatırımcı sayısı 9 milyona yaklaştı Borsada rekor! Yatırımcı sayısı 9 milyona yaklaştı

Modellerin modüler sayısı ve konumlanması mobilyanın şekline son noktayı koyar. Bu açıdan, geniş bir mekanınız varsa maksimum modül sayısı kullanılarak U köşe koltuk takımı dikkatinizi çekebilir. U şeklinde mobilyalar tam köşe tasarımlar olarak değerlendirilirken mekanınıza estetik olarak derli toplu bir görünüm kazandırır. Modellerin iç dizaynında konforu sevenlere de uzanmalı tasarımlar memnuniyeti en üst safhaya çıkarabilir. Ayrıca, mobilya ile kombinlenen yan sehpa seçenekleri derinlik algısına katkı sağlarken bütçe dostu bir resim çizer. Bununla beraber, sehpa eklentilerinin son dönemde favori seçeneklerinden laptop sehpaları home office çalışanların hayatını kolaylaştırır.

Günümüzde, sıcak bir ambiyans katması için sivri kenarları olmayan ve yuvarlak modellere yönelebilirsiniz. İskandinav ve modern tarzın temsilcisi olan bu modellerin oturma alanları battal ve ayak kısımları oldukça zarif olmasıyla hafızaya kazanır. İhtiyacınız doğrultusunda modellerin işlevselliğini attırmak istiyorsanız köşe koltuk yataklı ya da bazalı köşe koltuk modelleri yeni nesil tasarımlar olarak karşınıza çıkabilir. 
 

İhtiyaçlarınızı karşılarken modelin stil çizgilerinin evinizin dekorasyonu ile uyumlu olması mekanınıza bütüncül bir hava katar. Böylece, İskandinav'dan klasiğe, avangarttan moderne, rustikten eskitme stiline kadar özel kombinler tasarımlarda anlam bulabilir.

Köşe Koltuk Fiyatlarını Değiştiren Etmenler

Dekorasyon çizgisi ve fonksiyonelliği bir araya getiren tasarımlar modellerin fiyatlarını yakından etkiler. Bu kapsamda, büyük ölçekli ve boyutu fazla mobilya seçtiğinizde ürün fiyatlarının yukarı yönlü arttığını görebilirsiniz. Bunun yanında, seçtiğiniz kumaş cinsi ve minderin sertlik derecesi fiyatları öncelikle etkileyen baş kriterler arasında yer alır. Ayrıca, modüler parça sayısı ve ergonomik özellikler modelde arttığında fiyatlarının daha pahalı olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Son aşamada, görselliği ve işlevselliği değiştiren sehpa, dolap, yatak, sırt mekanizması gibi eklentiler fiyatlarla paralellik gösterir. 
 

Tüm bu bilgiler doğrultusunda, stilinize ve ihtiyaçlarınıza göre seçeceğiniz köşe koltuk modellerini geniş alternatiflerle Koçtaş web sitesinden keşfedebilirsiniz, gönlünüzü fetheden modeli saniyeler içerisinde Koçtaş web sitesinden tıklayarak sonlandırabilirsiniz.

Editör: Bekir GÜNEŞ