Gazete Emek- Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okul ücretlerine yapılacak zam hakkında, “Enflasyon beklentisinin düşük olmasından dolayı yüzde 65 olarak belirlenmesi kararı aldık” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okul ücretlerine yapılacak zam hakkında açıklama yaptı. Mahmut Özer, “Özel eğitim kurumları temsilcileriyle de bu oranı tartıştık. Şunu belirtmem lazım: Buradaki arkadaşların tamamı bu fiyatın yetersiz olduğu yönündeki kanaatlerini bize ifade ettiler. Ben, özgür bir şekilde bu görüşlerini bizlerle paylaştıkları için kendilerine müteşekkirim. Hem 2023 yılındaki enflasyon beklentisinin düşük olması hem de velilerimizin bu süreçte desteklenmesi bağlamında MEB olarak 2023 fiyatlarının %65 olarak belirlenmesi kararını aldık. Biz hem hükümet olarak hem MEB olarak 2023 teki enflasyon beklentisini ve tüketici endeksini gözeterek bu kararı aldık. Yarından itibaren bu kararı uygulamaya sokacağız. Bu zorlukları da her ne kadar sektör temsilcileri kabul etmese de yeni uygulamanın getirmiş olduğu zorlukları birlikte aşacağız” dedi.

Zammın hesaplanma süreciyle ilgili de bilgi veren Özer, “TÜİK’in açıkladığı verilere göre özel okulların zam tavan oranı yıllık ortalama TÜFE+ÜFE rakamın yarısının 5 puan fazlası olabiliyor. Buna göre de 2022’de adeta füze gibi fırlayan enflasyon yüzünden bu oran 105.5 olarak hesaplanıyor. Kimi okullar aynı çatı altında ilkokuldan orta okula geçen öğrencilerin öğrenim ücretlerine yüzde 300’e varan oranlarda zam açıkladı” ifadelerini kullandı.

Özel Eğitim-Öğretim Derneği (ÖZDEBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, “Yasal hakkımızı kullanacağız. Yüzde 80-90 oranında bir artış anlamına geliyor” demişti.

Editör: TE Bilişim