Gazete Emek - Özel, "Siyasetten olan, olmayan çok sayıda kişi konuştu, dinlemediler, inkar ettiler. Bugün kısıtlama varsa, görülüyor ki, bütün iddialarımız doğruymuş. İsrail ile ticaret Filistine ihanettir, bunu bir kez daha söylüyoruz" dedi. Özel,

Hatay seçimlerine yönelik itiraz başvurusunun reddedilmesiyle ilgili soruya ise "Hatay’da tam bir kanunsuzluk var. Tam kanunsuzluk başvurusunu bayramdan sonra bizzat ben yapacağım. Hatay seçimlerinin iptal edilmesi dışında bir ihtimal yoktur. Hatay seçimleri iptal edilecektir, öngörülen tarihte yeniden yapılacaktır" yanıtını verdi. 

Memleketi Manisa'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgür Özel, Hatay seçim sonuçlarıyla ilgili tartışmalarla ilgili soruya, şu yanıtı verdi:

"Hatay'da 'tam kanunsuzluk' var"

"Hatay’da tam bir kanunsuzluk var. Tam kanunsuzluk başvurusu yapacağız. Ölmüş seçmenlere oy kullandırılmış gibi gösterilmesi tam kanunsuzluktur. Aradaki geçersiz oyların gerekçesinin yazılmamış olması tam kanunsuzluktur. Rütbeli personel ve polisin sandık başkanı olması tam kanunsuzluktur. Bütün bunlarla ilgili, bayramdan sonra ben bizzat başvuruyu yapacağım. Hatay seçimlerinin iptal edilmesi dışında bir ihtimal yoktur. Hatay seçimleri iptal edilecektir, öngörülen tarihte yeniden yapılacaktır."

"Sabrımızı taşırırlarsa, gerekli tepkiyi gösteririz"

Birecik Belediye Başkanı, DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı, DEM Parti'den istifa etti

Seçim sonuçlarına yapılan itirazların değerlendirilmesinde şu ana kadar büyük çifte standartlar uygulandığını söyleyen Özel, "Bizim kabul edilmeyen itirazımız, iktidardan olunca kabul edildi. Onların kabul edilen itirazları, biz yapınca reddedildi. Böyle bir seçimden sonra ben sertleşmek istemem. Ama sessizliğimiz de yumuşak başlılığımızdan değil, saygımızdandır. Sabrımızı taşırırlarsa, gerekli tepkiyi gösteririz. Tüm başvurularımızı hazırlıyoruz. Tam kanunsuzluk başvurusu dahil, bizzat takipçisiyim. Her adımlarını takip ediyoruz, sakın bir yanlışa kalkışmasınlar" dedi.

"İsrail ile ticaret Filistin'e ihanettir"

Özgür Özel, Ticaret Bakanlığı tarafından İsrail'e ihracatta bazı ürünlere kısıtlama getirilmesiyle ilgili gazetecilerin soru sorması üzerine, "Neredeyse 30 iftar yemeğinde ben bunu konuştum, dinlemediler. Siyasetten olan, olmayan çok sayıda kişi konuştu, dinlemediler, inkar ettiler. Bugün kısıtlama varsa, görülüyor ki, bütün iddialarımız doğruymuş. İsrail ile ticaret Filistine ihanettir, bunu bir kez daha söylüyoruz" ifadelerini kullandı. "Bugünkü karar sadece beni değil, ters kelepçe takılan başörtülü kardeşlerimi de haklı çıkarmıştır, sağdan-soldan buna itiraz eden herkesi haklı çıkarmıştır" diyen Özel, "Geçmişte AKP’ye oy veren ama vicdanı bunu kaldıramayan herkesle birlikteyiz, onların yanındayız. Atılan adım küçük bir adımdır. Tekrar söylüyoruz; İsrail ile ticaret Filistin’e ihanettir" şeklinde konuştu. 

Editör: Bekir GÜNEŞ