Gazete Emek- Özel, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Numan beyle olan görüşmede anayasa konu olmadı. Yargı darbesini meşrulaştıracak bir teklife olumlu bakmamız zaten mümkün değil, zaten böyle bir teklif de gelmedi" dedi. 

Hayvanları koruma derneği kurup horoz dövüştüren 29 kişi gözaltına alındı Hayvanları koruma derneği kurup horoz dövüştüren 29 kişi gözaltına alındı

Ogün Samast'ın tahliyesine ilişkin soruya da yanıt veren Özel, "Bir el 4 ay, 6 ay kararını değiştirmiş, bir el Dink'in katilini korumuş kollamış. Bu, "Biz gerekirse katilimize bile sahip çıkarız" demektir. Karanlık ve derin güçler hepimize karşı racon kesmektedir. Buna teslim olmayacağız. Demokrasiye karşı suçlar defterine çizilecek. Bu yapıya teslim olmayacağız" dedi. 

Özgür Özel, Kurtulmuş'un ziyaretinden önce yaptığı açıklamada, “Sayın Kurtulmuş’un ziyaretinden önce ziyarete ilişkin bir açıklama yapmam doğru değil. Bir meslek örgütünün toplantısına geldik. Bu meslek örgütü de siyaseten homojen bir meslek örgütü değil. Bana karşı hepsi birden bir sevgi ve misafirperverlik gösterdiler ama bu örgütte her siyasi partiden arkadaş var. O yüzden siyasi değerlendirmeler yapmam da doğru değil." dedi.  

Meclis Başkanı seçildikten sonra kendisini ziyaret eden partilere iade-i ziyarette bulunan Kurtulmuş, iki gün önce İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ ve grup başkanvekilleri ile bir araya geldi. Kurtulmuş'un  AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’le de bir araya gelmesi bekleniyor. 

Editör: Bekir GÜNEŞ