Gazete Emek-Çek Cumhuriyeti merkezli otomotiv markası olan Skoda'nın Türkiye distribütörü Yüce Auto A.Ş patronu Ahmet Yüce, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tüm çalışanlarına 25 maaş fazla ikramiye verecek.

Yüce, geçen günlerde belli olan asgari ücretle ilgili görüşme sürecinde Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) 10.100-10.400 TL'lik asgari ücret teklifine tepki gösterdi. Auto-Skoda patronu Ahmet Yüce, Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci'ye konuşurken şu sözlerle tepki gösterdi:

Gündeme damgasını vurdu yine ????

ÇALIŞANLAR İÇİN PAZARLIK YAPILMASINI KINIYORUM
İşverenlerin bunu çalışanlarına nasıl reva gördüğünü anlamıyorum. Bunun pazarlığı yapılır mı! Çalışanlar bizim ailemiz. Onlar sayesinde kazanıyorsak paylaşmayı bilmeliyiz. TİSK'in teklifinden hiç memnun değilim, kınıyorum. Her şeyi devletten beklememek lazım, devlet de zaten gerekenleri yapıyor.

Sesini çıkartmayan büyük grupları, özel sektörü de gerçekten anlamıyorum. Kardeşim çalışanın hakkını koruyacaksınız. Ben konuşuyorum çünkü onlar bizim ailemizin ferdi ve haklarını savunuyorum.

25 MAAŞTAN FAZLA İKRAMİYE VERİLECEK
Ahmet Yüce'ye 2022 yılında verilen 25 maaş ikramiyesi sorusu da soruldu. Özpeynirci'nin bu sorusuna Yüce, "Tabii ki vereceğiz, hatta fazlasını bile. Her zaman çalışma arkadaşlarımın yanındayım, diğer şirketler de bunu yapmalı" dedi.

Ahmet Yüce bu yıl da 25 maaş ikramiye vereceğini söyledi: "Tabi ki vereceğiz, hatta fazlasını bile. Her zaman çalışma arkadaşlarımın yanındayım, diğer şirketler de bunu yapmalı" oldu.

Kaynak:halktv

Editör: Derya çelik