Gazete Emek - Rusya’nın Ukrayna savaşında rol üstlenen paralı asker grubu Wagner, Rus devletinin ordusuna karşı ayaklanma başlattı. 

Wagner’in kurucusu Yevgeni Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'un, Wagner askerlerini yok etmek için operasyonlar düzenlediğini iddia etti.

Prigojin, "Hepimiz ölmeye hazırız. 25 bin kişinin tümü ve daha sonra 25 bin daha" dedi ve "Rus halkı için" harekete geçtiklerini savundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Wagner’in kalkışmasını “silahlı isyan” olarak nitelendirdi. Putin, "Böyle kalkışmalar ülkemizi sırtından bıçaklamaktır. Bunun adı ihanettir" diye konuştu.

Putin, "Hukukun karşısında hesap verecekler. Net adımlar atarak durumu stabilize edeceğiz. Elimden gelen her şeyi yaparak ülkemizi koruyacağım. Silahlı ayaklanmayı organize eden kişi Rusya'ya ihanet etmiş demektir ve hesap verecektir" açıklaması yaptı.

Moskova, Rostov ve Voronej bölgelerinde Wagner'in ayaklanması nedeniyle "terörle mücadele operasyonu" rejimi ilan edildi.

Editör: Bekir GÜNEŞ